Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ενοικίαση σκάφους: Πού και με πόσα θα σαλπάρετε

Οι διακοπές αργούν ακόμα, όμως η παρέα έχει ήδη ψηθεί για μια μονοήμερη εξόρμηση σε μέρη κοντινά αλλά ονειρεμένα.
Σε παραλίες άβατες που μόνο με σκάφος μπορείς να προσεγγίσεις. Σε νησάκια μινιόν που υποδέχονται την πρώτη πρόβα καλοκαιριού – έστω και για μια μέρα μόνο.

Η ενοικίαση σκάφους για μονοήμερη απόδραση με πανιά είναι (πολύ) εύκολη υπόθεση και το κόστος διόλου απαγορευτικό (αν μαζευτείτε αρκετά άτομα - βεβαίως βεβαίως).
Πρόκειται για κόστος το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με
τις ανάγκες σας (γεύμα στο σκάφος, BBQ, ποτά και άλλα τέτοια ωραία) και την ανάγκη σας για λίγη έξτρα… πολυτέλεια.

Ψηθήκατε για μια μονοήμερη με αέρα στα πανιά σας;

 Δείτε παρακάτω μερικές επιλογές για τις πρώτες ανοιξιάτικες πλεύσεις.

Με την Athens Cruises και το ταχύπλοο Cranchi 32 Pelican, μήκους 10 μέτρων και χωρητικότητας 8 ατόμων, μπορείτε να κλείσετε ημερήσιες κρουαζιέρες σε κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες).
Η πιο οικονομική βόλτα από τη Μαρίνα της Βούλας για Αγία Μαρίνα, στην Αίγινα κοστίζει 250€ για πέντε περίπου ώρες, ενώ για μια ολοήμερη κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό, με επίσκεψη σε Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες θα σας κοστίσει 500 ευρώ.
 Στο κόστος κάθε εκδρομής περιλαμβάνονται καύσιμα και υπηρεσίες καπετάνιου.



H Sail la Vie διαθέτει πληθώρα σκαφών (από καΐκια και ιστιοπλοϊκά, μέχρι καταμαράν, δείτε εδώ) τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε για μονοήμερες αποδράσεις σε νησάκια κοντά στην Αττική (Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Φλέβες) αλλά και για μια απογευματινή κρουαζιέρα στην αθηναϊκή ριβιέρα για να απολαύσετε όπως πρέπει το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο. Το κόστος ανέρχεται στα 700€ για να νοικιάσετε ένα μικρό σκάφος δέκα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου σκίπερ, καυσίμων και σνακ, ενώ για ένα μηχανοκίνητο σκάφος 10 ατόμων (και άρα δυνατότητα για πιο μακρινούς προορισμούς) στα 1000€ συμπεριλαμβανομένης αμοιβής πληρώματος, καυσίμων, καπετάνιου και hostess.

Με το σκάφος Atlantic Freedom μήκους 58 ποδιών, χωρητικότητας έως 12 άτομα, μπορείτε να προγραμματίσετε μονοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Επίδαυρο με κόστος που ξεκινά από 1000€, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων και αμοιβής καπετάνιου και δύο άτομα πλήρωμα. Για Σαββατοκύριακο, το κόστος μειώνεται κατά περίπου 5% κατόπιν συνεννόησης. Με το μικρότερο σκάφος Ikarian Spirit , χωρητικότητας 5 ατόμων, το κόστος διαμορφώνεται για αυθημερόν πλεύση στα 260€, με ένα άτομο πλήρωμα. Αν θέλετε να προγραμματίσετε εβδομαδιαία πλεύση, υπολογίστε πως το κόστος ξεκινά από τα 2000€ για το Ikarian Spirit και από 4000€ για το Atlantic Freedom.



Με το σκάφος Bavaria Holiday 46, μήκους 47 ποδιών και χωρητικότητας 10 ατόμων το κόστος για μια μονοήμερη απόδραση ανέρχεται στα 734€ συμπεριλαμβανομένης αμοιβής καπετάνιου και καθαρισμού. Για ένα Σαββατοκύριακο η μίσθωση ανέρχεται στα 1391€, ενώ για εβδομαδιαίο ταξίδι υπολογίστε περίπου 3373€, συν καύσιμα περί τα 200-300€.



Με την Blue Pegasus  (τηλ: 6976-205.856) μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε περισσότερα από δέκα σκάφη για να προγραμματίσετε την ημερήσια απόδρασή σας σε κοντινά ή μακρινά νησάκια του Αργοσαρωνικού. Μια από τις πιο δημοφιλείς μονοήμερες πλεύσεις, εκείνη προς την Αίγινα και τη Μονή με ιστιοπλοϊκό, κοστίζει περί τα 700€ συμπεριλαμβανομένης αμοιβής καπετάνιου, ενώ αν νοικιάσετε ταχύπλοο χωρητικότητας έξι ατόμων υπολογίστε περί τα 1800€ περιλαμβανομένων καυσίμων και αμοιβής.

Με την ROTA II, ένα πολυτελές motorsailer 65 ποδιών, χωρητικότητας έως και 45 άτομα, μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στους κόλπους της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλά και κοντινών νησιών όπως η Αίγινα, το Αγκίστρι, οι Φλέβες, ο Πόρος, η Ύδρα και σε ιστορικούς προορισμούς, όπως το Σούνιο και η Επίδαυρος. Το κόστος για την υψηλή σεζόν διαμορφώνεται στα 2250€ για έως 10 επιβάτες, και περιλαμβάνει καύσιμα αξίας 350€ για το βασικό δρομολόγιο Αθήνα- Αίγινα- Πέρδικα – Αθήνα, 3 μέλη πληρώματος και μίσθωση του σκάφους από τις 7.00 μέχρι τις 21.00 στη βάση του, στη μαρίνα του Αλίμου.


in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου