Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Σε 6 ημέρες οι γαλλικές εκλογές -Μάχη σώμα με σώμα δίνουν 4 υποψήφιοι

Απομένουν έξι ημέρες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και οι δημοσκοπήσεις αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την πρόκριση.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι που μπορούν να προκριθούν για τον δεύτερο γύρο που θα γίνει την
πρώτη Κυριακή του Μαίου:
Ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν.
Και οι τέσσερις είναι πιθανόν να προκριθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της «Pop2017 BVA-Salesforce», η οποία δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Παρασκευή, ο Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει στάσιμος με 23%.
Ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν, η οποία έχασε μια μονάδα, με 22% και ακριβώς πίσω τους βρίσκονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν με 20% πρόθεση ψήφου.
Η τετράδα των ενδεχόμενων νικητών βρίσκεται σε ποσοστά που μπορούν να ανατραπούν γιατί οι διαφορές είναι ελάχιστες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν έχασε κι άλλο έδαφος και κατρακύλησε στο 7,5% και ακολουθούν πολύ πίσω οι υπόλοιποι υποψήφιοι (συνολικά 11).

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας φαίνεται δύσκολη, παρά το γεγονός ότι άλλες δημοσκοπήσεις, όπως οι OpinionWay, Ifop, Ipsos, Odoxa προέβλεπαν ότι Μακρόν και Λεπέν θα προκριθούν για τον δεύτερο γύρο.
Αν προκριθούν, η δημοσκόπηση BVA προβλέπει ότι όλοι κερδίζουν την Λεπέν: ο Εμμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 64%-36% την Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Φιγιόν με 64%-36% και ο Μελανσόν με 58%-42%.

Το εκπληκτικό εύρημα είναι ότι άν προκριθούν ο δεξιός Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν, ο τελευταίος θα κερδίσει με 58%-42%.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου