Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Παπαχρήστος-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ:Επιστρέφει στο Δημόσιο άλλα 2 εκατ. ευρώ από τις μίζες

Ο 78χρονος κατονομάστηκε από τον προσωρινά κρατούμενο πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που «μοίρασε» χρηματικά ποσά για «ωφέλιμες πληρωμές».

Στην πολύωρη απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την
υπόθεση προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ ως «δώρο» για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση υπεγράφη στις 5 Ιουλίου 2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μεταξύ δημοσίου και της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι ο έταιρος εκπρόσωπος της γερμανικής Atlas Elektronik, Πανος Ευσταθίου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα, κλήθηκε να αποφανθεί μετά τη διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας, που προέκυψε χθες το βράδυ ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελεά.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα που είχε γνωμοδοτήσει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Με το βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο επέβαλε στον 83χρονο χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

 ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ:Επιστρέφει στο Δημόσιο άλλα 2 εκατ. ευρώ από τις μίζες

Το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ εμβάστηκε από αλλοδαπό λογαριασμό σε λογαριασμό στην Αθήνα, του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών, προφυλακισμένου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, Αντώνη Κάντα, με σκοπό τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στο Δημόσιο σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια.

Επιστρέφει στο Δημόσιο άλλα 2 εκατ. ευρώ από τις μίζες
Η δήλωση των συνηγόρων του κ. Κάντα έχει ως εξής: «Σήμερα εμβάσθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Α. Κάντα στην Eurobank 2.000.000,00 ευρώ, σε υλοποίηση της δέσμευσής του για επιστροφή χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκάλυψη της αλήθειας. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων».
Να σημειωθεί δε, ότι πριν από λίγες ημέρες, εμβάστηκαν για τον ίδιο λόγο, περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ από αλλοδαπό λογαριασμό του κατηγορουμένου.
απο το  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου