Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΒΟΜΒΑ Σαμαρά σε Ομπάμα: Η Ελλάδα έχει 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονανθράκων


obama samarasΩς μήνυμα του Ομπάμα προς την Γερμανία ερμηνεύεται η δήλωση του Αμερικανού προέδρου πως η λιτότητα δεν ειναι η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί μια κρίση.

Ωστόσο, το τετ α τετ του Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό έκρυβε μια αποκάλυψη του Α. Σαμαρά που είναι πολύ πιο σημαντική από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του
Capital.gr όταν η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε στον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας ο κ. Σαμαράς είπε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ισραήλ-Κύπρου ανέρχονται σε 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται στα 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα.

Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Αμερικανό πρόεδρο ανέφερε πως το σύνολο του συγκεκριμένου ενεργειακού πλούτου που κρύβεται στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ο TAP από μόνος του μπορεί να καλύψει το 1,5 έως 3% της ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου.

Δεδομένου ότι με όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά τα αποτελέσματα των σεισμικών καταγραφών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του 2013 από τη Νορβηγική PGS αναζητώντας πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή από το βόρειο Ιόνιο μέχρι νοτίως της Κρήτης βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας η οποία και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τους έτους, ο πρωθυπουργός, προφανώς, έχει στα χέρια του τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος των σχετικών κοιτασμάτων, τις οποίες και θέλησε να αποκαλύψει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου