Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Σχέση του Πρίγκιπα Καρόλου με το Ισλάμ

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα
Ο Πρίγκηπας Κάρολος φημίζεται για τα συχνά του ταξίδια στην Τουρκία, μίας χώρα πολύ σημαντικής για την Βρετανία τους προηγούμενους αιώνες λόγω του
Great Game (Βρετανία VS Ρωσία).



Εικόνα Πρίγκιπας Κάρολος της Αραβίας







Αλλά και σήμερα οι Βρετανοί βγάζουν με την BP, την μεγαλύτερη Βρετανική εταιρεία, το πετρέλαιο της Κασπίας Θάλασσας μέσω της Τουρκίας και της Γεωργίας αποφεύγοντας την Ρωσία.



Χάρτης Αγωγοί Baku-Ceyhan και Baku-Supsa









Υπάρχει φυσικά και η Royal Dutch Shell, αλλά εκεί οι Βρετανοί είναι μαζί με τους Ολλανδούς. Την Royal Dutch Shell οι Ρώσοι την έχουν βάλει μέσα στον Nord Stream 2. Αλλά όταν μιλάμε για Βρετανία νομίζω μιλάμε για BP και όχι για Shell, άσχετα αν η Shell είναι η μεγαλύτερη και η BP η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης. Και οι δύο χωμένες μέχρι τον λαιμό στον Περσικό Κόλπο.



Όπως μάλιστα γράφει ο Daniel Yergin στο βιβλίο του The Prize, όταν στον πόλεμο Αράβων-Ισραήλ το 1973 οι Άραβες μείωσαν την παραγωγή πετρελαίου προς την Δύση ως αντίποινα της βοήθειας των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, ο τότε Βρετανός Πρωθυπουργός Edward Heath κάλεσε επειγόντως τους επικεφαλής της BP και Shell Eric Drake και Frank McFadzean αντίστοιχα, και απαίτησε οι εταιρείες τους να διοχετεύουν το όποιο πετρέλαιο εξασφάλιζαν προς την Βρετανία.



Ο McFadzean της Shell αρνήθηκε γιατί οι Ολλανδοί είχαν εκείνη την εποχή το 60% ενώ οι Βρετανοί το 40% της Shell, και απαίτησε η εταιρεία να μοιράζει το πετρέλαιο στις δύο χώρες αναλογικά με τα ποσοστά τους στην εταιρεία. Όλη την πίεση την δέχτηκε ο Eric Drake της BP, αφού στην BP εκείνη την εποχή η Βρετανία είχε το 51%. Τον πιέζαν δηλαδή να στέλνει το πετρέλαιο προς την Βρετανία άσχετα με τα συμβόλαια που είχε η εταιρεία με άλλες χώρες. Αν θυμάστε είχα ανεβάσει ένα άρθρο των FT στο οποίο ο δεξιός πρωθυπουργός της Βρετανίας Cameron απειλούσε την BP να την κρατικοποιήσει αν εξαγοραζόταν από την Αμερικανική Exxon. Βλέπε Financial Times



“BP shareholders need protecting from David Cameron”, Απρίλιος 2015

4η Παράγραφος

We can impute two motives to Mr Cameron in extending the traditional rural welcome “Get off my land!” to any would-be foreign bidder for BP, of which ExxonMobil is the most-mooted candidate. First, it is simpler than driving trespassers off with a spot of muckspreading mid-bid, as he did with Pfizer’s abortive tilt at AstraZeneca. Shell’s takeover of BG has fuelled speculation about consolidation, says Panmure’s Colin Smith.






Εικόνα Μεγαλύτερες Εταιρείες της Ευρώπης με Βάση τα Έσοδα








Να προσθέσω ότι το βιβλίο του Daniel Yergin The Prize : The Epic Quest for Oil, Money and Power” θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία για την διπλωματία της ενέργειας.



Εικόνα








Για τους Βρετανούς και τους Τούρκους υπήρξε φυσικά η εξαίρεση του Α Παγκοσμίου Πολέμου το 1914, όταν υπήρξε ανατροπή των γεωπολιτικών ισορροπιών λόγω της ανόδου και της ένωσης της Γερμανίας το 1871, οπότε η Τουρκία συμμάχησε με την Γερμανία και την Αυστρία ενώ η Βρετανία συμμάχησε με την Γαλλία και την Ρωσία, κάτι που στοίχισε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τον διαμελισμό της και την απώλεια της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, κάτι που προσπαθεί να ανατρέψει σήμερα ο Ερντογάν με το Δόγμα του Νεο-Οθωμανισμού. Έχω γράψει και για τις σχέσεις της Βασιλικής Οικογένειας με τους Καταριανούς και την Μουσουλμανική Αδελφότητα, οι οποίοι κυκλοφορούσαν μάλιστα και την Πριγκίπισσα Νταιάνα. Βλέπε “Εμίρης VS Βασίλισσα”.




Ο Πρίγκιπας Κάρολος φημίζεται λοιπόν για τον μεγάλο του σεβασμό στο Ισλάμ, αφού με τους Άραβες οι Βρετανοί νίκησαν τους Οθωμανούς και τους πήραν την Μέση Ανατολή με τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, στους Άραβες οφείλουν την ενεργειακή τους ασφάλεια (Περσικός Κόλπος), και στην Τουρκία βασίζονται για να μην αποκτά υπερβολική δύναμη η Ρωσία, και από την Τουρκία εξάγουν το πετρέλαιο της Κασπίας στην Μεσόγειο παρακάμπτοντας την Ρωσία. Μόνο που επειδή τώρα οι ΗΠΑ δεν βοηθάνε την Τουρκία να δημιουργήσει τον Σουνιτικό άξονα η Τουρκία στρέφεται προς την Ρωσία, και έτσι χαλιούνται οι Βρετανοί, και χαλιέται και ο Κάρολος με το Ισλάμ.



 Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο της Telegraph ο Κάρολος είναι επί δύο δεκαετίες χορηγός των Ισλαμικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Κάρολος πάντα μιλάει υπέρ της θρησκευτικής ανεκτικότητας, και τα Χριστούγεννα καλεί τους Χριστιανούς να σκέφτονται εκτός από τον Ιησού και  των Μωάμεθ, γιατί και ο Μωάμεθ όπως λέει δραπέτευσε από την Μέκκα στην Μεδίνα για να βρει την θρησκευτική ελευθερία και να μπορέσει να έχει άφοβα την θρησκευτική πίστη που επιθυμούσε (βλέπε την ομιλία του στο βίντεο του Breitbart).



Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο της Telegraph πολύ λίγοι ηγέτες του Δυτικού Κόσμου απολαμβάνουν την αγάπη που απολαμβάνει ο Πρίγκιπας Κάρολος από τους Μουσουλμάνους, ο οποίος θεωρείται ένας πιστός τους φίλος.



Τώρα που οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν τους S-400 και να κάνουν και τον Turk Stream να δούμε τι θα κάνουν οι Άγγλοι, και τι θα λέει ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αραβίας. Βλέπετε ότι ήρθε ο Πρίγκιπας στην Ελλάδα και κάθεται να τον διασύρουν με αστειάκια οι τριτοκοσμικοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε έρθει σε επίσημη  επίσκεψη στην Ελλάδα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας. Είπε μάλιστα ο Κάρολος ότι νοιώθει και Έλληνας, επειδή ο πατέρας του είχε γεννηθεί στην Ελλάδα. Έλληνας λοιπόν ο Πρίγκιπας της Αραβίας.



Εικόνα







Μήπως χτυπάει για τον Ερντογάν η καμπάνα? Σου λένε οι Άγγλοι αφού και εμάς και εσάς ρε Τούρκοι μας σκότωνε η 17Ν, και τώρα μου είστε φίλοι με τους Ρώσους, ας πάει και ο Πρίγκιπας της Αραβίας μια βόλτα από την Ελλάδα, αφού στο κάτω κάτω είναι σου λέει και λίγο Έλληνας.



Οι Άγγλοι γενικά προωθούν την φιλία Ελλάδας-Τουρκίας, θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της εκλογικής του ανόδου μπορούσε να γράφει στην κεντροαριστερή Guardian με την άνεση που μπορεί να γράφει στην εφημερίδα του την Αυγή. Μετά που έκανε τον Καμμένο Υπουργό Άμυνας και κάποια χατίρια των Ρώσων αρχίσανε να τον βρίζουνε οι Άγγλοι. Ενώ μέχρι τότε κατηγορούσαν τον Καμμένο για τις σχέσεις του με τον Ρώσο ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ που δίνει όπλα στους Ρώσους της Ουκρανίας. Βλέπε “Τσίπρας-Κοτζιάς-Καμμένος”.




και “Ο Καμμένος, του Κούγκι και οι Ρώσοι Ολιγάρχες”




Στο παρακάτω βίντεο ο Πρίγκπας Κάρολος για να τιμήσει τους Σαουδάραβες χορεύει ντυμένος Σαουδάραβας με το σπαθί στο χέρι. Τι τραβάνε και αυτοί οι πρίγκιπες ρε φίλε...



“Prince Charles dances with sword in Saudi Arabia”






ΥΓ Το να ειρωνεύομαι τους Άγγλους δεν αναιρεί τον χωρίς όρια θαυμασμό μου για την Μεγάλη Βρετανία. Και για την ακρίβεια δεν τους ειρωνεύομαι καν, απλά σχολιάζω κάποια επεισόδια της εξωτερικής τους πολιτικής.





Prince Charles and religion: a very special faith




Prince Charles Urges Brits To Think Of Muhammad This Christmas






Tony Blair - Μουσουλμανική Αδελφότητα



Μου είχε ξεφύγει αυτό. Το Faith Foundation του πρώην Πρωθυπουργού της Αγγλίας Tony Blair είναι ουσιαστικά βιτρίνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο οργανισμός έχει ως στόχο την καταπολέμηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας (ανθρώπινα δικαιώματα), προωθεί δηλαδή το Ισλάμ στην Ευρώπη.



Δεν το λέω συνωμοσιολογικά. Είναι όντως η Μουσουλμανική Αδελφότητα σύμμαχος των Βρετανών εναντίον των Ρώσων, αλλά αυτή η συμμαχία της αριστεράς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει πάρα πολύ άσχημα αποτελέσματα ειδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, με την οποία η αριστερά και η κεντροαριστερά αποκτούν νέους  ψηφοφόρους στην Ευρώπη, ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποκτά επιρροή στην Ευρώπη.



“Tony Blair’s Faith Foundation charity advisors 'linked to Muslim Brotherhood”
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/tony-blair-s-faith-foundation-charity-advisors-linked-to-muslim-brotherhood-a-group-he-himself-9259397.html

http://iakovosal.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου