Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Δύο αεροπλανοφόρα καθ'οδόν προς την Συρία - Κλιμακώνουν οι δυτικοί και πάνε για no-fly-zone

Η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλεόν απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησς η κρίση.

 Τα δύο αερoπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και σίγουρα αποτελούν
μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που θέλουν οι δυτικοί, σε συνεργασία φυσικά με την τουρκική Αεροπορία και τις Αεροπορίες των αραβικών κρατών που προτίθενται να εμπλακούν στο εγχείρημα.

 Ήδη από εχθές η Σαουδική Αραβία έχει θέσει τις αεροπορικές της δυνάμεις σε κατάσταση επιφυλακής. Αυτή την στιγμή το Charles de Gaulle βρίσκεται στα ανοιχτά του Μαρόκο, για την προγραμματισμένη άσκηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της αραβικής χώρας.
 Η γαλλική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο, την φρεγάτα αεράμυνας Forbin, την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Montcalm και το πλοίο ανεφοδιασμού Meuse.

 Η αεροπορική δύναμη του Charles de Gaulle που θα σταλεί στην Α.Μεσόγειο, είναι 8 αεροσκάφη Rafale Marine, 7 Super Etendard Modernisés, Hawkeye και ελικόπτερα.

 Η αμερικανική δύναμη θα αποτελείται από το USS Dwight D. Eisenhower και τέσσερα καταδρομικά.

 Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στην είδηση. Τα δύο ρωσικά αποβατικά και το ένα βοηθητικό για τα οποία είχεν ειδοποιήσει τς τουρκικές αρχές ότι πρόκειται να περάσουν τον Ελλήσποντο πριν δύο ημέρες, δεν απέπλευσαν ακόμα από την Σεβαστούπολή...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου