Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Χρήματα στις ομάδες υποσχέθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στην ΓΓΑ.

 Παρών από την πλευρά της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν ο Παναγιώτης Μπιτσαξής και από τη νέα κυβέρνηση οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος, Τζαβάρας, Ιωαννίδης και Παπασωτηρίου.

 Ο κ. Μπιτσαξής τόνισε: «Ο Ιωαννίδης είναι παλιός γνώριμος. Όλοι
θα κάνουν ότι μπορούν για να υπηρετήσουν πιστά τον αθλητισμό ως δημόσιο αγαθό, που δεν ανήκει μόνο στους ισχυρούς, στους πλούσιους και στους παράγοντες αλλά ανήκει σε όλους.
 Δεν επιβεβαιώθηκαν οι φωνές για κατάρρευση του αθλητισμού.
 Ο αθλητισμός είναι όρθιος και στοχεύει σε μια αξιοπρεπή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 Έχω υποβάλει την παραίτησή μου και είναι αμετάκλητη απόφαση αλλά για όσο χρειαστεί θα βοηθήσω. Τα δύο θετικά είναι ότι υπάρχει πλέον Υφυπουργός Αθλητισμού και η συνένωση του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Πολιτισμού εφόσον ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες».

 Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης είπε: «Θέλω να ξεκινήσω με την Εθνική ομάδα και να πω ότι όταν υπάρχει ομαδικότητα ο Έλληνας μπορεί να καταπλήξει.
 Ο κύριος Μπιτσαξής θα πάει να παρακολουθήσει τον αγώνα και ελπίζω να φέρει γούρι. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει.
 Ο αθλητισμός δεν σταμάτησε αλλά η βοήθεια ήταν πολύ λίγη. Κινήθηκε με το 40% των χρημάτων και βασίστηκε στο φιλότιμο των αθλητών και των ομάδων».

 Στην συνέχεια, ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για τους πρώτους του στόχους, οι οποίοι θα είναι: 

Α) η επιστροφή του μαζικού αθλητισμού και των ΑΜΕΑ από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Αθλητισμού. 

 Β) Η θέσπιση κινήτρων στους αθλητές που θα είναι η εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. 

Γ) Η χρηματοδότηση των ομάδων (σ.σ. ερασιτεχνικών), που όπως ειπώθηκε, δεν έχουν πάρει ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια. 

 Τέλος, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού έπλεξε το εγκώμιο του Παναγιώτη Μπιτσαξή λέγοντας ότι παρ’ ότι ήταν μόνο Γενικός Γραμματέας σήκωσε το βάρος του αθλητισμού. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

 πηγη:soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου