Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σκοτώνουν τ΄άλογα όταν γεράσουν;

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από τη σφοδρή σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.

Με αφορμή εκείνη τη σύγκρουση η κοινή γνώμη ενημερώθηκε ότι ο ΔΟΛ ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα δάνειο και ότι ο επικεφαλής-έως σήμερα της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος
ενημέρωσε σχετικά τον τότε πρωθυπουργό. 
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΓΑΠ η «οδηγία» του Μαξίμου ήταν να ισχύσει και στη περίπτωση του ΔΟΛ ότι ισχύει για αντίστοιχους πελάτες.

 Το περιβάλλον του Παπανδρέου θα υποστήριζε στη συνέχεια ότι αυτή η ουδέτερη στάση του πρώην πρωθυπουργού θα ήταν αφορμή για τη σφοδρή επίθεση του ΔΟΛ στην κυβέρνηση. 
Αλλά και από το περιβάλλον της τράπεζας απέδιδαν την πολεμική διάθεση του συγκροτήματος απέναντι στην Εθνική σ΄αυτό ακριβώς το γεγονός.

 Και φτάσαμε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με τον νικητή Αντώνη Σαμαρά να προτείνει στον Βασίλη Ράπανο την ανάληψη του κρίσιμου υπ. Οικονομικών.

 Ο επικεφαλής της Εθνικής αποδέχθηκε αρχικά την πρόταση Σαμαρά, αλλά στο μεταξύ στο παρασκήνιο σιγόβραζε μια πολεμική ατμόσφαιρα με δυσδιάκριτα τα στρατόπεδα. Όταν ο Βασίλης Ράπανος οδηγήθηκε μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στο «Υγεία», άρχισε ένα κρεσέντο φημών για την κατάσταση της υγείας του με αναφορές στο πρόβλημα με τον καρκίνο που είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία στο παρελθόν.

 Η δημοσιογραφική κάλυψη συγκεκριμένων ΜΜΕ της εισαγωγής του Ράπανου στο νοσοκομείο προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την οργή της συζύγου του η οποία ξέσπασε όταν είδε μπροστά της στέλεχος αθηναικής εφημερίδας. 

Λίγες ώρες αργότερα ο Βασίλης Ράπανος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπ. Οικονομικών. Ο Σαμαράς την έκανε αποδεκτή μέσα σε όργιο φημών που ήθελε το λιποθυμικό επεισόδιο του Ράπανου να είναι ως ένα βαθμό θέατρο (!) επειδή ο Σαμαράς δεν έκανε αποδεκτές τις εισηγήσεις του για πρόσωπα που ο Ράπανος θα ήθελε να έχει στο πλευρό του! 

Σήμερα θα ακολουθούσε η οριστική αποκαθήλωση του Βασίλη Ράπανου. Ο άνθρωπος (Αντώνης Σαμαράς) που του πρότεινε λίγες ώρες πριν να αναλάβει το τιμόνι της Οικονομίας, θα ερχόταν λίγες ώρες μετά να του ζητήσει να εγκαταλείψει κι αυτή τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας! 

Με σιγουριά θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτή η εβδομάδα θα ήταν η χειρότερη της ζωής του «βομβιστή» Βασίλη Ράπανου. Στη περίπτωσή του θα μπορούσε να ισχύει το σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν ειδικά αν είναι και λίγο ανυπάκουα.

 Πάντως θα περιμέναμε από ανθρώπους που μοιράστηκαν με τον Ράπανο φιλοδοξίες, συγκινήσεις και οράματα, από την εποχή του Σημίτη ακόμη, να τοποθετηθούν δημόσια και να ρίξουν φως στο παρασκήνιο της πρόσφατης "ανόδου" καθώς και της αποκαθήλωσης του Βασίλη Ράπανου που λαμβάνει πλέον διαστάσεις θρίλερ. 

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά τον Ράπανο και τα πρόσφατα γεγονότα είναι ο υπευθυνος επικοινωνίας της Εθνικής και καλός δημοσιογράφος Κώστας Καλλίτσης. 
Χρόνια στο πλευρό του Ράπανου ο Κώστας, όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζει για τα ιστορικής σημασίας γεγονότα που παρακολουθεί αμήχανη η κοινή γνώμη... 

πηγη:kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου