Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Από ποιους “φαγώθηκε” ο Φράγκος,γιατί έφυγε ο Αβραμόπουλος,ποιος “έσπρωξε” τον Ελευσινιώτη

Ο Αβραμόπουλος το έλεγε προχθές το βράδυ:
”Μην βιάζεστε ,δεν είναι βέβαιο ότι θα είμαι ΥΕΘΑ.Μπορεί να πάω στο ΥΠΕΞ”.

Κανείς δεν τον πίστευε ,γιατί πάντα ο Αβραμόπουλος έλεγε σε τέτοιες περιπτώσεις το ίδιο τροπάριο.

Να όμως που
τώρα επιβαιώθηκε! 

Και το δεύτερο “σίγουρο” όνομα έφυγε από το ΥΕΘΑ. 
Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος θα παραδώσει στον Πάνο Παναγιωτόπουλο αλλά και σ΄ έναν στρατηγό.
Τον Παναγιώτη Καράμπελα,που μετά την αποστρατεία του έπαιζε ρόλο στον τομέα Άμυνας της ΝΔ.
 Και είναι πλήρως επιβεβαιωμένο αυτό που εδώ και πολύ καιρό έχει γράψει το Onalert. Ότι ο Φράγκος πλήρωσε τις αντιπάθειές του εντός της ΝΔ.

 Ποιοι και γιατί δεν το ήθελαν 

Ομάδα αποστράτων επανέλαβαν προχθές το βράδυ εντός των γραφείων της ΝΔ την έντονη διαφωνία τους για το ενδεχόμενο να παραμείνει στην θέση του ΥΕΘΑ ο Φράγκος.Δεν δέχονταν ούτε την εναλλακτική λύση της... παραμονής του στη θέση του ΑΝΥΕΘΑ.
 Η ομάδα αυτή επηρεάζεται από το παλαιό ιστορικό στέλεχος της παράταξης Ι.Βαρβιτσιώτη,αλλά και από τον Β.Μεϊμαράκη. 
Η προτίμησή τους ήταν πάντα ο στρατηγός Π.Καράμπελας. 

Η καλή σχέση που είχε ο Φράγκος με τον Σαμαρά δεν στάθηκε ικανή να τον κρατήσει στο ΥΕΘΑ. Τι θα κάνει τώρα ο Φράγκος; Πάντως δεν θα πάει στην ΕΥΠ ,όπως είχε διαρρεύσει αλλά ούτε και στη Διεύθυνση Εξοπλισμών.Αποκλείεται βέβαια να κάτσει …ήσυχος. 

Αβραμόπουλος-Παναγιωτόπουλος 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αβραμόπουλος προτιμούσε να γίνει ΥΕΘΑ κι όχι ΥΠΕΞ.Η απόφαση Σαμαρά να βάλει τον Παναγιωτόπουλο τον δυσαρέστησε αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί ως “αντάρτης” σε μια κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”.
Το προφίλ του “ενωτικού” που οικοδομεί θα “τσαλακωνόταν”.

 Ο ναύαρχος-έκπληξη

Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση του πρώην Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτη στην θέση του ΥΦΕΘΑ.Ο Ελευσινιώτης δεν είχε εκδηλώσει “ανησυχίες” για να μπει στη πολιτική.

Μπήκε με “σπρώξιμο” από το Βενιζέλο σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και σε μια κυβέρνηση που ρισκάρει πάρα πολλά.Η επιτυχία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο και η αποτυχία θα οδηγήσει σε τέτοια παταγώδη πτώση που θα σημαδέψει όσους συμμετέχουν σ΄ αυτή.

 Η σχέση Βενιζέλου-Ελευσινιώτη “χτίστηκε” κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας τους στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΝ ,όπου κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Ο Ελευσινιώτης ήταν ο Α/ΓΕΝ που υπέγραψε για τη παραλαβή του υποβρυχίου και αυτό “έλυσε” τα χέρια του Βενιζέλου. Αυτό που δεν έλυσε βέβαια είναι το θέμα των ναυπηγείων και των υπολοίπνων τριών υποβρυχίων βέβαια,αλλά γι΄ αυτό ευθύνεται κυρίαρχα ο Βενιζέλος.

 Ο Ελευσινιώτης είχε περάσει δύσκολες στιγμές σαν Α/ΓΕΝ,για θέματα…life style.Πρώτα η θητεία γόνου γνωστής πλούσιας οικογένειας και μετά το γαμήλιο πάρτι Πατίτσα-Χρουσαλά στο Αβέρωφ.

 Είναι έτοιμος ο Παναγιωτόπουλος;

 Η τοποθέτηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΥΕΘΑ θα έχει ενδιαφέρον .Ο ίδιος εμφανίζεται στα εθνικά θέματα “σκληρός” .
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα είναι το ίδιο σκληρός και στα εργασιακά θέματα του προσωπικού και των στελεχών των ΕΔ. Ελπίζουμε ότι δεν θα έχει υποτιμήσει το θέμα.

 Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου