Δες το βίντεο για tips, ψήσιμο, σιρόπι και όλα τα μυστικά για εγγυημένη επιτυχία.
500 γρ. νερό 700 γρ. ζάχαρη 1 στικ κανέλας 2 κ.σ. μέλι 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 200 ml χυμός πορτοκάλι ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι 1/2 κ.γ. σόδα 20 γρ. άχνη 1/2 κ.γ. γαρίφαλο 1 κ.γ. κανέλα 295 ml ελαιόλαδο καρύδια .
Βράζουμε για 2′ το νερό, τη ζάχαρη και το στικ κανέλας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σόδα.
Προσθέτουμε την άχνη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μελομακάρονα των 30 γρ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 20′.
Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 10″-15″ και γαρνίρουμε με καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου