Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Λύνονται όλα με μια συγγνώμη;



Μια ερώτηση έχω αυτή την εβδομάδα να θέσω, λύνονται όλα με μια συγγνώμη; Ή μήπως χάνεται το φιλότιμο όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός;

Η «πατάτα» του Γιώργου Λιάγκα, ευγενική λέξη για να κρατήσουμε και ένα επίπεδο, με το ρεπορτάζ για τα τετραγωνικά ενός σπιτιού, που πριν λίγες ώρες ένας νέος άνθρωπος είχε βρεθεί νεκρός, παρουσιάστηκε σε ένα κοινό που «διψά» για κλειδαρότρυπα. Αυτό είναι η εκπομπή που παρουσιάζει και αυτό είναι και μια παλιότερη του, που είχε «αστειευτεί» με τη σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας.

Σε περίπτωση που δε το ξέρετε, μια εκπομπή πριν βγει στον «αέρα» στήνεται για ώρες, μέρες ή ακόμα και μήνες από την ομάδα της. Μπορεί ο κ. Λιάγκας να ανέλαβε εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη για το «λάθος», όμως λυπάμαι, δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι ασχολήθηκαν με αυτό πριν το δούμε «ζωντανά». Και κάπου εδώ θα απαντήσω μόνη μου, πως όχι, μια συγγνώμη δε τα λύνει όλα…

Το αρχικό «ρεπορτάζ» θα μείνει για πάντα «ανεβασμένο» σε social media και sites, φυσικά έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτό, και κάποια μέρα ίσως το παιδί του αδικοχαμένου Μπάλντογκ να «πέσει» πάνω του… Μια συγγνώμη με θλιμμένο ύφος, όχι δεν είναι αρκετή, ούτε είναι αρκετό να συνεχίσουν όλα σα να μη «τρέχει τίποτα.

Η «συγγνώμη» που ακούμε συχνά πια από τους δέκτες μας, για κάθε είδους τοποθετήσεις και επιθέσεις, που μετά από αντιδράσεις ανασκευάζονται, αν δε μας «μαλώσουν» γιατί δεν καταλάβαμε, έχει χάσει το νόημα της! Προσωπικά αδιαφορώ να ακούσω μια συγγνώμη από έναν άνθρωπο με δημόσιο βήμα, όταν τα «ακούσει» και έπειτα. Το βρίσκω βαθιά υποκριτικό.

Μάλλον ναι λοιπόν, «από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου