Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο νέος CEO


Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, υφιστάμενο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα του Ιnvestment Βanking αναλαμβάνει νέος διευθύνων σύμβουλος (CEO) του ομίλου της Εθνικής. 

Η τοποθέτηση του Φραγκιαδάκη έχει εγκριθεί από τον SSM ( Ενιαίο Μηχανισμό Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ) και την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο στην Εθνική για να επικυρώσει τις διοικητικές αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του
αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Καποτόπουλος, οποίος είναι Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης της Εθνικής Τράπεζας από τον τον Φεβρουάριο του 2014.
 Πρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα θα είναι η Λούκα Κατσέλη, όπως είχε οριστεί εξ’ αρχής.

Το βιογραφικό του Λ. Φραγκιαδάκη

Από το 2009, διατελεί Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας, είναι μέλος ΔΣ στην Εθνική Χρηματιστηριακή και Πρόεδρος του Hellenic Chapter του Forex Club/ACI.
Τα έτη 2003-2009 κατείχε τη θέση του Group Treasurer του Ομίλου, ενώ από το 1996 ως το 2003 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα ως επικεφαλής του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων. Έχει εργαστεί στην Credit Suisse First Boston στη Νέα Υόρκη ως Proprietary Trader σε ευρύ φάσμα παραγώγων προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.
Είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics από το Trinity College του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στη Βρετανία και MBA από το Wharton School of Finance του University of Pennsylvania στις ΗΠΑ).

Το βιογραφικό του Δ. Καποτόπουλου

Ο Δ. Καποτόπουλος προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα το 1978 και από το 1982 έως το 1992, διετέλεσε αναλυτής πιστοδοτήσεων και διαδραμάτισε εποικοδομητικό ρόλο στη δημιουργία της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας το 1993, στην οποία και ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής τον Μάιο του 2008.
Έχει διατελέσει Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών και Ειδικών Πιστοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας από τον Οκτώβριο του 2010.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και workshops με αντικείμενο χρηματοπιστωτικά θέματα και τραπεζικές εργασίες.

απο το  e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου