Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η υποδοχή της δεξιάς χείρας του Αγ.Γεωργίου στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης


Το ιερό λείψανο της δεξιάς χείρας του Αγίου μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που είναι αποθησαυρισμένο στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους υποδέχθηκε σε κλίμα κατάνυξης το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Με την ευλογία του καθηγούμενου της Ιερής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του
Άθωνα Γέροντος Αλέξιου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης έως την επόμενη Κυριακή προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.
Πλήθος ευλαβών πολιτών είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην οδό βασιλίσσης Όλγας όπου έφτασε το ιερό λείψανο που μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη δυο μοναχοί της αδελφότητας της Μονής Ξενοφώντος.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, κληρικοί και πλήθος ευλαβών πιστών.

Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε από λιτανευτική πομπή προς τον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου ανέμενε για την υποδοχή ο επιχώριος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμ. Στέφανος Τόλιος

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μετά τη δέηση που αναπέμφθηκε εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον καθηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους για την ξεχωριστή τιμή της μεταφοράς της δεξιάς χείρας του Αγίου Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

απο το  amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου