Το 2000, εκδόθηκε το βιβλίο «Κόρη του Πατέρα μου», της
κόρης του Σινάτρα, Τίνα.
Η Τίνα αποκαλύπτει τις
διασυνδέσεις του πατέρα της με τη μαφία και τον ρόλο του στην πολιτική διαδρομή του Τζον Κένεντι προς τον Λευκό Οίκο.
Η Τίνα αποκαλύπτει τις
διασυνδέσεις του πατέρα της με τη μαφία και τον ρόλο του στην πολιτική διαδρομή του Τζον Κένεντι προς τον Λευκό Οίκο.
Η Τίνα Σινάτρα
Οι Κένεντι, σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, γνώριζαν ότι ο Σινάτρα διατηρούσε επαφές με τον μαφιόζο Σαμ Τζιανκάνα. Ο πατέρας του Κένεντι, Τζόσεφ, που οργάνωνε την προεκλογική του καμπάνια, θεωρούσε απαραίτητη την ψήφο των συνδικάτων για την εκλογή του γιου του. Επικοινώνησε λοιπόν με τον τραγουδιστή και του ζήτησε να διαμεσολαβήσει με τη μαφία, η οποία θα το «κανόνιζε». «Δεν έπρεπε να φανεί ότι οι Κένεντι είχαν άμεση σχέση με τη μαφία», γράφει η Τίνα Σινάτρα.
Ο Σίνατρα με τον Κένεντι
Γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε ο Σινάτρα, ως συνδετικός κρίκος, αφού κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει τον μελλοντικό πρόεδρο για τη φιλία του με έναν διάσημο καλλιτέχνη. Οι επαφές έγιναν και βοήθησαν στην εκλογή του νέου προέδρου. Όταν ο Κένεντι βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, άρχισε εκστρατεία εναντίον της μαφίας και ο μαφιόζος Τζιανκάνα έγινε έξαλλος. Θεωρούσε ότι ο Πρόεδρος του χρωστούσε χάρη και ότι τον είχε προδώσει. Σύμφωνα με την Τίνα, ο Σινάτρα τότε υποστήριξε τον Πρόεδρο. Είπε ότι δεν ήταν ο Κένεντι που χρωστούσε χάρη στον μαφιόζο, αλλά ο ίδιος ο Σινάτρα, αφού εκείνος είχε ζητήσει βοήθεια. Η «τιμωρία» του Σινάτρα ήταν να τραγουδήσει στο κλαμπ του Τζιανκάνα, Βίλα Βένις, στο Σικάγο. Το πρόγραμμα που του επέβαλε ο μαφιόζος, απαιτούσε 16 παραστάσεις μέσα σε 8 μέρες. Σίγουρα ο Σινάτρα θα «κοράκιασε», αλλά από τις μαφιόζικες τιμωρίες που έχουμε ακούσει, αυτή είναι μάλλον η πιο ανώδυνη.
Ο κούριερ της CIA
Στο βιβλίο της κόρης Σινάτρα, αποκαλύπτεται ότι ο Φράνκ εκτός από τη μαφία είχε συνεργασία και με τη CIA. «Επειδή είχε τη δική του αεροπορική εταιρεία, η CIA του ζητούσε να μεταφέρει σώματα. Ζωντανούς ανθρώπους, διπλωμάτες, όχι πτώματα. Και διάφορα απόρρητα έγγραφα». (η φράση είναι ακριβής μετάφραση των δηλώσεων της Τίνας). Ο Σινάτρα δεν είχε αποκαλύψει ποτέ το περιεχόμενο των δεμάτων: «Τον ρωτάγαμε, αλλά δεν μας έλεγε».
Άλλες διασυνδέσεις
Ο Σινάτρα είχε πολλές συνδέσεις με την αμερικάνικη μαφία και το FBI τον είχε «πάρει χαμπάρι». Ο φάκελός του έφτανε τις 2.403 σελίδες. Όμως, ποτέ δεν κατάφεραν να βρουν αδιάσειστες αποδείξεις. Ένας απ’ τους θείους του, ο Μπέιμπ Γκαβαράντε, ήταν μέλος συμμορίας που συνεργαζόταν με την οργάνωση του μαφιόζου Γουίλι Μορέτι. Η πρώτη γυναίκα του Σινάτρα, η Νάνσι Μπαρμάτο, ήταν ξαδέρφη ενός από τα υψηλά στελέχη της οργάνωσης Μορέτι. Ο Σινάτρα μάλιστα, είχε τραγουδήσει στον γάμο της κόρη του Μορέτι. Επιστήθιος φίλος του Σινάτρα ήταν και ο Τσαρλς «Τυχερός Λουτσιάνο», ο ισχυρότερος μαφιόζος της Αμερικής εκείνη την περίοδο.
Ο Τσαρλς «τυχερός Λουτσιάνο»
Τον Δεκέμβριο του 1946, κάλεσε όλους τους επικεφαλής των μεγάλων οικογενειών σε συγκέντρωση στην Κούβα. Τις συζητήσεις θα συνόδευε η μαγευτική φωνή του Φρανκ Σινάτρα. Ο Τζόζεφ «Ντοκ» Στάτσερ, ο Εβραίος μαφιόζος που ένωσε την εβραϊκή και ιταλική μαφία σε μία μεγάλη «εθνική» οργάνωση, είχε πει: «Ήμασταν πολύ περήφανοι για τον Φρανκ. Μου έλεγαν πάντα ότι είχαν ξοδέψει πολλά χρήματα για να τον βοηθήσουν να κάνει καριέρα, από τότε που ήταν στην μπάντα του Τόμι Ντόρσι. Στον «Τυχερό Λουτσιάνο» άρεσε πάρα πολύ η φωνή του Φρανκ. Ο Φράνκι ήρθε στην Αβάνα με τους Φισέτι, με τους οποίους ήταν πολύ φίλος. Βέβαια, η συνάντησή μας δεν είχε καμία σχέση με την παράσταση που έδωσε. Είχαν φέρει όλοι φακέλους με χρήματα για τον Λουτσιάνο. Είχαν έρθει για να δηλώσουν την υποταγή τους σε αυτόν».
Ο Σινάτρα είχε δώσει 2 εκατομμύρια δολάρια στον φίλο του και μία χρυσή ταμπακέρα, με την επιγραφή «Στον αγαπημένο φιλαράκο μου Τσάρλι, απ’ τον φίλο του, Φρανκ». Πιστεύεται ότι στον Σινάτρα ήταν βασισμένος ο χαρακτήρας «Τζόνι Φοντέιν» στο βιβλίο του Μάριο Πούτζο, που έγινε αργότερα η ταινία «Νονός» απ’ τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.
απο τη Μηχανή του Χρόνου,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου