Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μουντιαλ 2014: Η Coca-Cola λανσάρει την μεγαλύτερη καμπάνια μάρκετινγκ στην ιστορία της (video)

Η Coca-Cola, μια εκ των βασικών χορηγών τού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφάσισε η καμπάνια που θα κάνει ενόψει τού κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού να είναι η μεγαλύτερη στην 128 ετών ιστορία της.
Η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών είναι χορηγός των Παγκοσμίων Κυπέλλων από το 1978 και η φετινή διοργάνωση της Βραζιλίας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες της νέας της καμπάνιας, με όνομα «The World’s Cup» (Το Κύπελλο του Κόσμου), τόνισε πως θα βασίζεται στην
χρήση του ποδοσφαίρου ως πηγή κοινωνικής καλοσύνης.
Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της εταιρείας η καμπάνια θα διαχωρίζεται σε έξι διαφορετικά  στοιχεία, τα οποία θα είναι:
  • Η τηλεοπτική και ψηφιακή ταινία «Ένας Κόσμος, Ένα Παιχνίδι»
  • Τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την ονομασία «Εκεί που Θα Χτυπήσει Μετά η Ευτυχία»
  • Ο επίσημος μουσικός ύμνος της καμπάνιας
  • «Η Σημαία της Ευτυχίας», το μεγαλύτερο φωτομωσαϊκό που δημιουργήθηκε ποτέ, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόσωπα και μηνύματα φιλάθλων
  • Η περιήγηση του βαρύτιμου τροπαίου του Μουντιάλ σε όλο τον κόσμο
  • Η μοναδική οπτική ταυτοποίηση της καμπάνιας στην Βραζιλία

Τα πρώτα δύο μέρη έχουν να κάνουν με βίντεο που θα δημιουργήσει η εταιρεία στα οποία θα τονίζεται η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η κοινωνική του δύναμη. Σε αυτά παρουσιάζονται οι συγκινητικές ιστορίες ομάδων και φιλάθλων και πως το ποδόσφαιρο τους βοηθά να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ζωή τους.
Παρακολουθήστε  αυτό το βίντεο


Η Coca-Cola είναι παραγωγός του μουσικού κομματιού «The World is Ours» (Ο Κόσμος είναι Δικός Μας) που θα είναι ο ύμνος της συγκεκριμένης καμπάνιας. Τραγουδιστής ο γεννημένος στην Βραζιλία καλλιτέχνης Ντέιβιντ Κόρι, ενώ η μουσική ανήκει στους Μονομπλόκο, μια βραζιλιάνικη μπάντα του δρόμου.
Απολαύστε το τραγούδι στο παρακάτω βίντεοκλιπ


«Η Σημαία της Ευτυχίας» είναι ένα χωρίς προηγούμενο εγχείρημα. Φίλαθλοι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν φωτογραφίες και μηνύματα τα οποία θα ενωθούν για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο κολάζ-σημαία στον κόσμο. Αυτό θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο πριν το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης.
Η περιήγηση του τροπαίου, που οργανώνει η εταιρεία, έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.
Το «ιερό δισκοπότηρο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα επισκεφθεί συνολικά 90 χώρες έτσι ώστε να μεταφέρει το πνεύμα του Μουντιάλ σε όλη την γη.

Όσον αφορά την οπτική παρουσίαση της καμπάνιας, η Coca-Cola θέλησε να είναι επίσης ξεχωριστή. Με την βοήθεια του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Σπέτο κάθε παρουσίαση της καμπάνιας στην Βραζιλία θα γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει «την ευτυχία, την συντροφικότητα και την γιορτή».
Ο Τζόσεφ Τριπόντι, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Εμπορικού της Coca-Cola Company, δήλωσε:
«Ετσι όπως η Βραζιλία είναι η χώρα όλων των ανθρώπων και η Coca-Cola το ποτό τους, έτσι και το Μουντιάλ της ΦΙΦΑ είναι το Κύπελλο τους.
Μέσω της νέας καμπάνιας μας θέλουμε να επιδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο  ενώνει όλο τον κόσμο».

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η εταιρεία είναι προετοιμασμένη και για το απευχθέο σενάριο η διοργάνωση να αμαυρωθεί από μαζικές διαμαρτυρίες. Αν αυτό συμβεί έχει αποφασισθεί να μειωθεί η ένταση της καμπάνιας έτσι ώστε να μην θεωρηθεί εχθρός των ανθρώπων που διαμαρτύρονται, οι οποίοι δεν σταματούν να είναι πελάτες.

απο το  sportandbusiness.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου