Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Φορολογική ασυλία σε τρόικα και Task Force με φωτογραφική διάταξη!


Σοκ και έντονες αντιδράσεις προκαλεί διάταξη στη νέα φορολογική νομοθεσία που παρέχει πλήρη φορολογική ασυλία στα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη της τρόικας και στους 28 εμπειρογνώμονες της Task Force.

Σύμφωνα με τη διάταξη 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οι άνθρωποι που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και επιβάλλουν επαχθή μέτρα, οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο και περικοπή επιδομάτων, δεν θα
λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιαδήποτε αγορά τους στη χώρα μας.

Χάρη στη φωτογραφική διάταξη που προωθείται οι άνθρωποι των δανειστών μας που βρίσκονται στην Ελλάδα, απαλλάσσονται από τα τεκμήρια, αλλά και από το πόθεν έσχες.

Οι ρυθμίσεις 31 – 34 του νέου φορολογικού κώδικα που αφορούν τον προσδιορισμό των εισοδημάτων βάση των κριτηρίων διαβίωσης και των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν δεν θα αφορούν κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης, την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα.

Όλοι λοιπόν οι μόνιμοι τοποτηρητές της τροικας και της Task Force δεν θα υπάγονται στο πόθεν έσχες για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ, σκαφών, μετοχών, ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, με τις δαπάνες αυτές να μην θεωρούνται τεκμήρια διαβίωσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι φορολογικές αρχές της χώρας δε θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσής τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου