Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Θ. Λαναράς

lanaras_katadikh_4-8-2011Κάθειρξη 8 ετών επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία Θωμά Λαναρά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο καταδικασθείς επιχειρηματίας από κοινού με τον χρηματιστή Γιώργο Περβανά - στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 6 ετών - εξαπάτησε μέλος της οικογένειας Λαναρά.

Οι καταδικασθέντες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, φέρονται να έλαβαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τη μηνυτή υποσχόμενοι ότι θα το αξιοποιούσαν σε κερδοφόρες επενδύσεις.

Ειδικότερα, τη μήνυση σε βάρος των δύο κατηγορουμένων είχε υποβάλλει ο Ζαφείρης Λαναράς, μοναδικός γιος του βασικού μετόχου της εταιρείας «ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ» - έβαλε λουκέτο το 1995 - Ιωάννη Λαναρά.

lanaras_katadikh1_4-8-2011Ο μηνυτής υποστήριξε ότι ο εξάδελφός του Θ. Λαναράς τον έπεισε να επενδύσει 1,3 δις δραχμές μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του Γιώργου Περβανά.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως του υποσχέθηκε μεγάλα κέρδη κι έτσι υπέγραψε τη σύμβαση με τη χρηματιστηριακή εταιρεία.

Ωστόσο, είπε ότι αφανής διαχειριστής ήταν ο Θωμάς Λαναράς, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο ίδιος προς όφελος του εξαδέλφου του.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε υπέρ της ενοχής χορηγώντας, ωστόσο, ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους।

πηγη:directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου