- Ο Άγιος Πορφύριος ο καυσοκαλυβίτης διηγούνταν σε πιστούς μία μοναδική εμπειρία, καθώς επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής: Παλαιά συνηθίζαμε, κατά την εορτή των Θεοφανείων, ν’ αγιάζομε τα σπίτια. Κάποια χρονιά επήγα κ’ εγώ κι αγίαζα. Χτυπούσα τις πόρτες των διαμερισμάτων, μου ανοίγανε κι έμπαινα μέσα ψάλλοντας «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…».
Όπως πήγαινα στην οδό Μαιζώνος, βλέπω μία σιδερένια πόρτα. Ανοίγω, μπαίνω μέσα στην αυλή, που
ήταν γεμάτη από μανταρινιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, και προχωρώ στη σκάλα. Ήταν μία σκάλα εξωτερική, που ανέβαινε πάνω και κάτω είχε υπόγειο. Ανέβηκα τη σκάλα, χτυπάω την πόρτα και παρουσιάζεται μια κυρία.Αφού μου άνοιξε εγώ άρχιζα κατά τη συνήθεια μου το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…». Με σταματάει απότομα. Εν τω μεταξύ με ακούσανε και δεξιά κι αριστερά στο διάδρομο βγαίνανε κοπέλες απ’ τα δωμάτια. «Κατάλαβα, έπεσα σε οίκο ανοχής», είπα μέσα μου.
Η γυναίκα μπήκε μπροστά μου να μ’ εμποδίσει.
– Να φύγεις, μου λέει. Δεν κάνει αυτές να φιλήσουν το Σταυρό. Να φιλήσω εγώ το Σταυρό και να φύγεις, σε παρακαλώ.
Εγώ τώρα πήρα σοβαρό και επιτιμητικό ύφος και της λέω:
– Εγώ δεν μπορώ να φύγω! Εγώ είμαι παπάς, δεν μπορώ να φύγω! Ήρθα εδώ ν’ αγιάσω.
– Ναι, αλλά δεν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό αυτές..
– Μα δεν ξέρουμε αν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό αυτές ή εσύ. Διότι αν με ρωτήσει ο Θεός και ζητήσει να Του πω ποιος κάνει να φιλήσει το Σταυρό, οι κοπέλες ή εσύ, μπορεί να έλεγα: «Οι κοπέλες κάνει να τον φιλήσουν και όχι εσύ. Οι ψυχές τους είναι πιο καλές από τη δική σου».
Εκείνη την στιγμή εκοκκίνησε λίγο. Της λέω λοιπόν:
– Άσε τα κορίτσια να φιλήσουν το Σταυρό.
Τους έκανα νόημα να πλησιάσουν. Εγώ πιο μελωδικά από πρώτα έψαλλα το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε», διότι είχα μια χαρά μέσα μου, που ο Θεός οικονόμησε τα πράγματα να πάω και σ’ αυτές τις ψυχές. Φιλήσανε όλες το Σταυρό. Ήταν όλες περιποιημένες, με τις πολύχρωμες φούστες κ.λπ. Και τους είπα:
– Παιδιά μου, χρόνια πολλά. Ο Θεός μας αγαπάει όλους. Είναι πολύ καλός και «βρέχει επί δικαίους και αδίκους» (Ματθ. 5,45). Όλοι τον έχομε Πατέρα και για όλους μας ενδιαφέρεται ο Θεός. Μόνο να φροντίσουμε να Τον γνωρίσομε και να Τον αγαπήσομε κι εμείς και να γίνομε καλοί. Να Τον αγαπήσετε και θα δείτε πόσο ευτυχισμένες θα είστε.
Κοιτάζανε απορημένες. Κάτι πήρε η ψυχούλα τους η ταλαιπωρημένη.
– Χάρηκα, τους λέω τέλος, που μ’ αξίωσε ο Θεός να έλθω σήμερα και να σας αγιάσω. Χρόνια πολλά!
– Χρόνια πολλά, είπαν κ’ εκείνες κι έφυγα..
===
- Ο Δρ. Κωνσταντίν Κορότκωφ της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών λέει: «Κάναμε πολλά πειράματα για να δούμε τι επηρεάζει τις ιδιότητες του νερού: Μαγνητικά πεδία, ηλεκτρικά πεδία, διάφορα αντικείμενα, και φυσικά την ανθρώπινη παρουσία και συναισθήματα. Και ήταν ξεκάθαρο ότι την μεγαλύτερη επιρροή είχαν τα ανθρώπινα συναισθήματα».
Στο εργαστήριο του καθηγητή Κορότκωφ έχουν γίνει αμέτρητα πειράματα για την επιρροή των συναισθημάτων μας στο νερό. Σε μια ομάδα ανθρώπων ζητήθηκε να προβάλλουν σε ένα ποτήρι νερού πολύ θετικά συναισθήματα αγάπης τρυφερότητας και ενδιαφέροντος. Μετά αντικατέστησαν το ποτήρι με το νερό με ένα άλλο, και τους ζητήθηκε να προβάλλουν αντίθετα συναισθήματα φόβου, οργής, μίσους.
Μετά από αυτό έγιναν μετρήσεις στα δείγματα. Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς αντίθετα. «Η αγάπη ανεβάζει την ενέργεια του νερού και το σταθεροποιεί. Ενώ η επιθετικότητα μειώνει την ενέργειά του και έχει δραστικές αλλαγές στο νερό».
Πολλά εργαστήρια ανά τον κόσμο επανέλαβαν ένα πείραμα που παρήγαγε παρόμοια αποτελέσματα: Νερό από το ίδιο δοχείο μοιράστηκε σε δύο φιάλες. Η μία απ’ αυτές υποβλήθηκε σε εξωτερικά ερεθίσματα που άλλαξαν τη δομή και τις ιδιότητες του νερού που περιείχε. Το νερό στην δεύτερη φιάλη απέκτησε την ίδια δομή και τις ίδιες ιδιότητες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αν και οι δύο φιάλες είχαν αξιοσημείωτη απόσταση μεταξύ τους!
Αν στην θέση των φιαλών σκεφτούμε ότι βρισκόμαστε εμείς που αποτελούμαστε κατά το μεγαλύτερο μέρος μας από νερό, τότε είναι προφανές ότι ο ένας επηρεάζεται από τον άλλο!..
«18 Ιανουαρίου (5 Ιανουαρίου με το νέο ημ/γιο). Είναι το βράδυ πριν την Ορθόδοξη εορτή των Θεοφανείων. Δύο φιάλες γεμίζουν με κοινό νερό. Ενωρίς το πρωί μια απ’ αυτές τοποθετείται μέσα στην εκκλησία, κοντά στο δοχείο όπου θα τελεσθεί ο Αγιασμός. Κάθε χρόνο πιστοί, ακόμα και άπιστοι πάνε στις εκκλησίες να πάρουν λίγο από το νερό του Αγιασμού. Πιστεύεται ότι κατέχει καταπληκτικές ιδιότητες.
Για να το επιβεβαιώσουμε ή να το αντικρούσομε, οι 2 φιάλες έρχονται στο εργαστήριο για εξέταση αμέσως μετά την τελετή. Εδώ το νερό πάγωσε σε θάλαμο κρυογενετικής και φωτογραφήθηκε υπό το μικροσκόπιο. Οι κρύσταλλοι από το κοινό νερό μοιάζουν με χαοτική, μπερδεμένη βούλα. Ενώ το νερό που ήταν στην εκκλησία έχει πάρει ένα συμμετρικό σχήμα εξάγωνου αστεριού», λένε οι ερευνητές (βίντεο).
Και συνεχίζουν: «Είναι γνωστό ότι ο Αγιασμός έχει πολύ ισχυρή και σταθερή δομή. Αυτό το νερό μπορεί να μεταβιβάσει τις ιδιότητές του. Πάρτε μόνο 10 γραμμάρια και αραιώστε τα σε 60 λίτρα κοινό νερό και όλο πλέον θα έχει τις ιδιότητες του αγιασμού»!.
===
- Μόσχα, 5 Φεβρουαρίου 2007, Interfax: Όλα τα νερά, συμπεριλαμβανομένων αυτών του συστήματος τροφοδοσίας νερού, άλλαξαν τις φυσικές τους ιδιότητες την ημέρα των Θεοφανείων και την παραμονή, ανακάλυψαν πριν μερικές ημέρες, φυσικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Sysin της Ανθρώπινης Οικολογίας και Υγιεινής του Περιβάλλοντος, της Ρωσικής Ακαδημίας των Ιατρικών Επιστημών (Russian Academy of Medical Sciences).
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου καθημερινά εξέταζαν τις ιδιότητες και την ποιότητα του συνήθους νερού από το σωλήνα του δικτύου, μετρώντας την ποσότητα των ριζών ιόντων μέσα σ’ αυτό. Από τις 17 Ιανουαρίου (προπαραμονή των Θεοφανείων, με το παλιό θρησκευτικό ημερολόγιο που ισχύει στη Ρωσία) το επίπεδο των ιόντων άρχισε να ανεβαίνει, και το νερό άρχισε να «μαλακώνει».
Το επίπεδο του pH του νερού, ανέβαινε επίσης, κάνοντάς το λιγότερο όξινο, ανέφερε τη Δευτέρα η ημερήσια “Moskovsky Komsomolets”. Όπως ανέμεναν, η μέγιστη δραστηριότητα έφτασε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου (παραμονή, και αγρυπνία των Θεοφανείων).
Η υψηλή συγκέντρωση ιόντων έκανε την ηλεκτραγωγιμότητα του νερού ισοδύναμη με αυτήν από τεχνητό καταλύτη (ηλεκτρικά κεκορεσμένο νερό). Η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα άρχισε να πέφτει μετά το πρωί της 19ης Ιανουαρίου και έφτασε στα κανονικά της επίπεδα κατά τις 20 Ιανουαρίου.
Η αιτία για την γρήγορη άνοδο της ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας του νερού την ημέρα των Θεοφανείων ήταν μία μεγάλη συγκέντρωση ιόντων στη λιθόσφαιρα της Γης, η οποία είναι ένα αληθινό ρεζερβουάρ ηλεκτρονίων, που μεταφέρει τα περισσότερα από αυτά στο νερό. Αυτά είπε ο δρ. Anatoly Stekhin, ένας πεπειραμένος ερευνητής.
Οι ερευνητές επίσης μέτρησαν το επίπεδο (ποιότητας) της δομής του νερού των Θεοφανείων, παγώνοντας για το σκοπό αυτό νερό από τον αγωγό ύδρευσης, από τον ποταμό Moskva, και από ένα πηγάδι εκκλησίας. Ακόμη και το νερό από το σύστημα τροφοδοσίας, το νερό της βρύσης, το οποίο συνήθως απέχει πολύ από του να είναι ιδανικό, φαινόταν αρμονικό στο μικροσκόπιο όταν το παγώσαμε είπε ο Stekhin.
Πηγή: https://www.imdleo.gr/diaf/2007/030-Electromagnetic_activity_of_water-LMD.pdf
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου