Μία γυναίκα φαίνεται ότι είναι υπεύθυνη για τις νέες «βαριές» απώλειες στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.
Ο λόγος για τη Νίντα Ικμπάλ της Morgan Stanley, η οποία σε διάστημα μικρότερο των 30 ημερών έσπευσε να «κόψει» δις τις τιμές – στόχους για τα τέσσερα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επικαλούμενη τη μειωμένη ανάπτυξη της Ευρωζώνης αλλά και τα «τσεκουρωμένα» επιτόκια της
ΕΚΤ.Κι αυτό, φυσικά, είχε άμεσο αντίκτυπο στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς «αποψίλωσε» περαιτέρω την ανοδική κίνηση των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου, η οποία είχε ως βασικό τροφοδότη την ισχυρή κερδοφορία του 9μήνου και την ευρύτερη ικανοποιητική πορεία του 2024.
Η επίσκεψη στην Αθήνα
Η Ικμπάλ, η οποία είχε επισκεφτεί την Αθήνα πριν μερικές εβδομάδες, έχοντας σειρά συναντήσεων και επαφών με εκπροσώπους των τραπεζών, της κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής οικονομίας, έχει συνδέσει το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού της βίου με τη Morgan Stanley, στην οποία απασχολείται από τον 2010.
Αρχικά είχε την αρμοδιότητα της αναλύτριας για μετοχές από τους κλάδους της κατανάλωσης και των μεταφορών στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Τουρκίας και της Ρωσίας. Ωστόσο, σταδιακά ανελίχθηκε και ανέβηκε «κλιμάκια» στην εσωτερική ιεραρχία του παγκόσμιου κολοσσού.
Έτσι, από το 2021 έχει τοποθετηθεί στη θέση της επικεφαλής για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΕΜΕΑ), αρμόδια για τις μετοχές στους κλάδους των χρηματοπιστωτικών και του fin-tech.
Το «μάτι» της MS
Η απόφοιτος του London School of Economics, η οποία στις απαρχές της καριέρας της είχε και ένα διετές «πέρασμα» από την Deloitte στο Λονδίνο, θεωρείται πλέον το «μάτι» της Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες, την πορεία των οποίων παρακολουθεί στενά, όπως αποδεικνύεται κι από τις διαδοχικές εκθέσεις των τελευταίων εβδομάδων, οι οποίες εκ του αποτελέσματος δεν άρεσαν ιδιαίτερα στην αγορά.
Πάντως, παρά την υποβάθμιση των τιμών – στόχων, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ίδια εξακολουθεί να θεωρεί ελκυστικές τις αποτιμήσεις, ενώ δεν παραλείπει να χαιρετίσει και την υψηλή μερισματική απόδοση της τριετίας 2024 – 2026.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου