Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια του Ιατρικού Συλλόγου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που έχει φτάσει ήδη στο ΑΠΘ για την εκδήλωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ιατρικού Συλλόγου.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι «Ορθόδοξος πίστη και ιατρική επιστήμη» ενώ πριν την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα προηγηθούν ομιλίες του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα για το ρόλο και την προσφορά του συλλόγου, του αν. καθηγητή ιατρικής ΑΠΘ Νικολάου Λαζαρίδη για «Τα μηνύματα των Αγίων Αναργύρων στον σύγχρονο Ιατρό» και του τ. κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ Θεόδωρου Δαρδαβέση για «Τα Αγιάσματα της πόλεως της Θεσσαλονίκης».




Το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις, όπου θα στεγάζεται ο Οργανισμός «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», σε κτήριο που παραχωρήθηκε από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων.


Το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου