Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα – ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"


Ένα θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 της Διοίκησης στρατηγικών μεταφορών του PLAAF προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη Μόσχα προκαλώντας ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Κίνας. 

Το Υ-20 είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο στον κόσμο, είναι συγκρίσιμο με το

αμερικανικό C-17 και δίνει στην Κίνα αντίστοιχη μεταφορική ικανότητα με αυτή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος που παράγεται στην Κίνα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 200 τόνους και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 66 τόνων. Μπορεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά για τη μεταφορά πολεμικών φορτίων και στρατιωτών σε μεγάλες αποστάσεις, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το Πεκίνο επέλεξε αυτή τη φορά να μην κρυφτεί αλλά να στείλει “φονικά” οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στην Ρωσία. Το γιατί και το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής θα τη δούμε στη συνέχεια.

Ο Στόλτενμπεργκ κατηγορεί την Κίνα ότι «υποκινεί» τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη!

Ο επικείμενος απόστρατος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε για τον φερόμενο καταστροφικό ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στην παγκόσμια σκηνή και ειδικότερα στην Ευρώπη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, κατηγόρησε την Κίνα ότι υποκινεί «τη μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

“Η Κίνα υποδαυλίζει τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί την Κίνα αντίπαλο, αλλά αμφισβητεί τις αξίες, τα συμφέροντα και την ασφάλειά μας” τόνισε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, η Ρωσία φέρεται να παράγει drones και πυραύλους,  με την υποστήριξη προηγμένης τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών που εισάγονται από την Κίνα»

Για το λόγο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση των συνεργασιών με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για να αυξηθεί η πίεση στην Κίνα.

Την προηγούμενη μέρα, ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Τόμας Γκράχαμ εισηγήθηκε η Ουκρανία να συμφωνήσει σε ένα ουδέτερο καθεστώς, αλλά να συνεργαστεί κρυφά με το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του «σουηδικού σεναρίου» συνεργασίας με την Ατλαντική Συμμαχία.

Πριν την αποστολή του κινεζικού μεταγωγικού Υ-20 στην Μόσχα, οι Βρετανοί εμφανίζονταν βέβαιοι για κινεζικές αποστολές όπλων προς τον ρωσικό Στρατό.

“Το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον έχουν πληροφορίες ότι η Κίνα σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία με φονικά όπλα που προορίζονται για χρήση στην ουκρανική σύγκρουση”.

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, Γκραντ Σαπς, σε συνέδριο στο Λονδίνο για θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι το Πεκίνο και η Μόσχα έχουν δημιουργήσει «βαθύτερες σχέσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες για τη ροή όπλων από την Κίνα στη Ρωσία είναι νέες πληροφορίες που τον ανάγκασαν να «την αποχαρακτηρίσει και να την αποκαλύψει».

Κίνα: Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση

O εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γου Τσιαν, σχολιάζοντας το Σχέδιο «Hellscape» του αμερικανικού Στρατού για την διάσωση της Ταϊβάν σημείωσε:

“Όσοι φωνάζουν για τη μετατροπή της πατρίδας κάποιου άλλου σε κόλαση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να καούν στην κόλαση”.

Παράλληλα, ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Lin Jian, τόνισε ότι το στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ είναι κατάλοιπο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και πρέπει να επανεξετάσει πλήρως τον σκοπό του.

Πρόσθεσε επίσης:

“Tο ΝΑΤΟ, αντί να συνεχίσει να συκοφαντεί το Πεκίνο, θα πρέπει να σκεφτεί να επανεκτιμήσει το νόημα της ύπαρξής του. Δεν ήταν η κινεζική πλευρά που ξεκίνησε την ουκρανική κρίση και δεν είναι μέρος αυτής της ένοπλης σύγκρουσης”.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι οι χώρες των λεγόμενων “Big Seven” (G-7) δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκπροσωπούν ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, καθώς οι χώρες αυτές  δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού και το μερίδιό τους στην παγκόσμια οικονομία μειώνεται κάθε χρόνο.

“Η G-7 έχει εδώ και καιρό παρεκκλίνει από την αρχική της αποστολή του συντονισμού και της σταθεροποίησης του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Αντίθετα, η G7 αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερο τον ρόλο ενός καθαρά πολιτικού οργάνου του οποίου ο κύριος στόχος είναι να διατηρήσει την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών.

Η G-7 πραγματοποίησε μια ολόκληρη εκστρατεία χειραγώγησης σχετικά με το θέμα της πλεονάζουσας ικανότητας της Κίνας. Ταυτόχρονα, οι χώρες της ένωσης αγνόησαν πλήρως αντικειμενικά δεδομένα και οικονομικούς νόμους, προσπαθώντας να βρουν δικαιολογία για την εφαρμογή από τη Δύση ενός ευρέος φάσματος προστατευτικών μέτρων” αναφέρει το Πεκίνο.

Ο Lin Jian κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η G-7 έχει γίνει ένα όργανο που πολιτικοποιεί και οπλίζει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις τάσεις βαθιάς ολοκλήρωσης των χωρών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

 warnews247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου