Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Χτυπήματα στη Ρωσία: Βετεράνος της CIA ενοχοποιεί αμερικανικές/βρετανικές Υπηρεσίες

Η ρωσική κοινή γνώμη δέχθηκε ισχυρό σοκ, λίγους μόνο μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Μόσχας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο βομβαρδισμός της Σεβαστούπολης με αμερικανικούς πυραύλους ήρθε “συνέπεσε” την ίδια μέρα με το μπαράζ πυροβολισμών στο Νταγκεστάν. Πράκτορες του ΝΑΤΟ πιθανότατα να βρίσκονται πίσω από και τα

δύο γεγονότα».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Sputnik ο βετεράνος αξιωματούχος της CIA, Larry Johnson, σε μία πρώτη προσπάθεια να «διαβάσει» τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων στη Ρωσία.

Ο πρώην αξιωματικός της CIA βλέπει «δάκτυλο» δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών πίσω από μια σειρά θηριωδιών εναντίον Ρώσων αμάχων.

Θυμίζουμε πως στις 23 Ιουνίου, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον δύο ορθόδοξων ναών και μίας συναγωγής στις πόλεις Derbent και Makhachkala στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν της Ρωσίας.

Οι φαινομενικά συντονισμένες επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 20 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 αστυνομικοί, πολίτες και ένας ορθόδοξος ιερέας. Κατά τη διάρκεια μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης εξοντώθηκαν έξι δράστες.

Είχε προηγηθεί το τρομακτικό πυραυλικό χτύπημα με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου 5 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 120 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά!

«Η πιθανότητα να υπήρξε εμπλοκή της CIA ή/και της MI6 είναι πολύ υψηλή. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία γεγονότα αυτά», παραδέχθηκε ο Αμερικανός πρώην αξιωματούχος της CIA.

Και συμπλήρωσε:

«Η Δύση σε συνεννόηση με την Ουκρανία… αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον της στην προσπάθεια προώθησης τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία και στην πραγματοποίηση ποικίλων ενεργειών, από τις πυραυλικές επιθέσεις μέχρι αυτού του είδους τις επιθέσεις σε θρησκευτικά ιδρύματα και δυνάμεις ασφαλείας.

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε εσωτερική αναταραχή, να προσπαθήσουμε να αποδυναμώσουμε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου