Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Αν μπορούσε να αναγνωριστεί η αλήθεια, η Αμερική δεν υπάρχει πια

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Ο Alan Dershowitz, η επιτομή ενός αριστερού της νομικής σχολής του Χάρβαρντ τις ημέρες πριν η αριστερή πτέρυγα ξυπνήσει, ενέκρινε δύο από τα βιβλία μου που ασχολούνται με τις επικίνδυνες

επιθέσεις της Ουάσιγκτον στην αμερικανική πολιτική ελευθερία.

Η αποτυχία του Dershowitz είναι ότι ως υπερασπιστής του σιωνιστικού Ισραήλ φιμώνει ακόμη και Εβραίους, όπως ο Norman Finkelstein, οι οποίοι επικρίνουν το σιωνιστικό Ισραήλ. Αλλά όταν πρόκειται για την πολιτική ελευθερία των ΗΠΑ, στέκεται στο Σύνταγμα αν το Ισραήλ δεν είναι στην εικόνα.

Αυτό είναι ασυνήθιστο για την αριστερή πτέρυγα σήμερα, η οποία αντιτίθεται στο Σύνταγμα ως ρατσιστικό έγγραφο που αποσκοπεί στην καταστολή των μαύρων.

Σε προηγούμενες περιόδους της ιστορίας μας, η αμερικανική αριστερά ήταν μια αντισταθμιστική δύναμη που προστάτευε τα πολιτικά δικαιώματα. Αυτές οι μέρες έχουν περάσει και ο Dershowitz είναι ο τελευταίος.

Αμφιβάλλω αν ο Dershowitz είναι υποστηρικτής του Trump. Αλλά για τον Dershowitz, είναι ο νόμος, το Σύνταγμα, που είναι σημαντικό. Σε ένα πρόσφατο άρθρο, ο Dershowitz λέει: «Κάθε Αμερικανός θα πρέπει να είναι συγκλονισμένος από αυτή την επιλεκτική δίωξη. Σήμερα ο στόχος είναι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αύριο μπορεί να είναι Δημοκρατικός».

Με άλλα λόγια, ο Dershowitz ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ γίνονται μια χώρα της Λατινικής Αμερικής στην οποία κάθε απερχόμενος πρόεδρος διώκεται από τον διάδοχό του. Αντί του νόμου ως προστάτη, ο νόμος γίνεται όπλο.

Ο Dershowitz έχει να πει τα εξής:

«Το υποκείμενο έγκλημα του Τραμπ είναι φαινομενικά ένα ήσσονος σημασίας πλημμέλημα – η παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων – το οποίο εδώ και πολύ καιρό έληξε λόγω παραγραφής. Προκειμένου να μετατραπεί σε κακούργημα εντός παραγραφής, οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο Τραμπ παραποίησε τα αρχεία προκειμένου να επηρεάσει την εκλογή του, αποτελώντας έτσι κακούργημα ομοσπονδιακών εκλογών.
Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι οι ομοσπονδιακές αρχές δεν έχουν ασκήσει δίωξη στον Τραμπ για αυτό το ομοσπονδιακό εκλογικό έγκλημα. Επιπλέον, οι κρατικοί εισαγγελείς δεν έχουν δικαιοδοσία επί του ομοσπονδιακού εκλογικού νόμου».

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει νομική βάση για το κατηγορητήριο του Τραμπ.

Αυτό ήταν από την αρχή απολύτως εμφανές, και τώρα έχει δηλωθεί από την πιο εξέχουσα νομική αρχή της Αμερικής, ένα πρόσωπο πολύ πιο ενημερωμένο από οποιοδήποτε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

«Διδάσκω, ασκώ και γράφω για το ποινικό δίκαιο εδώ και 60 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ για μια υπόθεση στην οποία ο κατηγορούμενος διώχθηκε ποινικά επειδή δεν αποκάλυψε την πληρωμή αυτού που οι εισαγγελείς αποκαλούν «κρυφό χρήμα». Ο Αλεξάντερ Χάμιλτον πλήρωσε κρυφά χρήματα για να καλύψει μια σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα. Πολλοί άλλοι έχουν πληρώσει κρυφά χρήματα από τότε. Εάν ο νομοθέτης ήθελε να ποινικοποιήσει τέτοιες συμπεριφορές, θα μπορούσε εύκολα να θεσπίσει έναν νόμο που θα απαγόρευε την πληρωμή κρυφού χρήματος ή θα απαιτούσε την αποκάλυψή του. Αρνήθηκαν να το πράξουν. Οι εισαγγελείς δεν μπορούν απλώς να επινοούν νέα εγκλήματα κατασκευάζοντας ένα κατασκεύασμα υφιστάμενων εγκλημάτων, μερικά από τα οποία έχουν παραγραφεί, άλλα από τα οποία είναι εκτός της δικαιοδοσίας των εισαγγελέων. https://dailycaller.com/2024/05/08/opinion-trumps-trial-is-a-stupendous-legal-catastrophe-for-the-history-books-alan-dershowitz/?pnespid=qOlqBH1KL6oRxKfDomjtA5TQ7xKyUJIvJ_y70Oh58ABmWE1d_.03Q3m9YGQz_bqVDR4zq8Cx9A

Με άλλα λόγια, ο διαπρεπής δικηγόρος της Αμερικής δηλώνει ότι ο εντελώς αντιαμερικανικός εχθρός του καθεστώτος Μπάιντεν του αμερικανικού Συντάγματος αποτελεί άμεση απειλή για την ύπαρξη ενός κράτους δικαίου και μιας ελεύθερης Αμερικής.

Παρ 'όλα αυτά, παρακολουθήστε την αριστερά Woke, τις γυναίκες, τους λευκούς άνδρες Woke, αν είναι άνδρες, ψηφίστε Δημοκρατικούς. Μια χώρα, όπως η Αμερική, η οποία έχει χάσει την υποστήριξη των αρχών της από τον ίδιο της τον πληθυσμό είναι μια κατεστραμμένη χώρα.

paulcraigroberts.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου