Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ζαχάροβα για μακελειό στη Μόσχα: Πώς γνωρίζουν οι ΗΠΑ ότι δεν εμπλέκεται η Ουκρανία;



Η Ρωσία αντέδρασε στην εκτίμηση των ΗΠΑ πως δεν υπάρχει εμπλοκή της Ουκρανίας στο φονικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν με βεβαιότητα ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να μοιραστεί κάθε πληροφορία που είχε», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είχε σημειώσει πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι εμπλέκονται Ουκρανοί ή η Ουκρανία» στην επίθεση.

«Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν βλέπει ενδείξεις εμπλοκής της Ουκρανίας ή Ουκρανών στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Σε τι στηρίζονται οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και βγάζουν συμπεράσματα για την αθωότητα κάποιου, εν μέσω μίας τραγωδίας;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι αν η Ουάσιγκτον έχει πληροφορίες, θα πρέπει να τις μοιραστεί και, στην περίπτωση που δεν διαθέτει, δεν θα πρέπει να διατυπώνει υποθέσεις κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η Ζαχάροβα σχολίασε ακόμη ότι μία ανακοίνωση για τη φονική επίθεση στη Μόσχα από το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ήταν πολύ αδύναμη. Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η ανακοίνωση που έκανε λόγο για «θλίψη, από τη βία» ήταν «ανεπαρκής».

Πεσκόφ: «Ενημερώνεται ο Πούτιν»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τη φονική επίθεση στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο κ. Πούτιν έχει δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες σε σχέση με το περιστατικό», πρόσθεσε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου