Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Οι επιλογές για την Ηγεσία της Δικαιοσύνης που καίνε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου επισκέπτονται διαφορά γραφεία Συμβούλων του Μητσοτάκη, επιδιώκοντας ακόμη και μια επαφή μαζί του, για να οριστούν ότι θα εκτελέσουν πιστά τα καθήκοντά τους , στο νέο καθεστώς. 

Ο Μητσοτάκης όμως, έχοντας το προηγούμενο από τον Τζανερρίκο, που ορκιζόταν ότι είναι υπέρ του καθεστώτος, αλλά στη συνέχεια το κατήγγειλε, είναι πάρα πολύ επιφυλακτικός. 

Αναζητά δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ικανούς, αποτελεσματικούς, χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις από το παρελθόν. 

Ενώ ήταν ψηλά στις πιθανότητες να επιλεγεί, φαίνεται ότι η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μαριάννα Ψαρουδάκη, κόβεται, κυρίως λόγω των στενών σχέσεών της με την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία την τοποθέτησε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Η κ. Ψαρουδάκη ανήκει στον στενό πυρήνα των φίλων και υποστηρικτών της κ. Δημητρίου, όπως άλλωστε η Εισαγγελέας Όλγα Σπυρλή και ο Εισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης. 

Η Γεωργία Αδειλίνη, επίσης στενή φίλη της κυρίας Δημητρίου, όταν κανείς άλλος σχεδόν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν της μιλούσε, φαίνεται να κόβεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της και την σχέση που διατηρούσε με τον απερχόμενο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου