Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Πόλεμος: Τεράστιο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό-«Περιμέναμε 700.000 Ρώσους»

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον τομέα του τουρισμού μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο τουριστικός πράκτορας, Δημήτρης Χαριτίδης, επισημαίνοντας πως έχουν αρχίσει ήδη οι ακυρώσεις από Ρώσους, αλλά και Ουκρανούς τουρίστες.

«Κυρίως έχουμε ακυρώσεις και θα έχουμε, γιατί πριν δεν είχαμε. Μιλάμε για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Ρωσία, Ουκρανία και άλλες χώρες. 
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε τουρισμό από τη Ρωσία, όχι μόνο το 2022, αλλά και το 2023. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει μετά», σχολίασε εμφατικά ο κ.Χαριτίδης.

Όπως τόνισε, πριν την πανδημία, τα τουριστικά κύματα από τη Ρωσία ήταν μεγάλα, ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί Ουκρανοί επισκέπτονταν τη χώρα και, κυρίως, τα νησιά.

«Δεν είναι μόνο η Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι κρατήσεις από την ανατολική Ευρώπη, από τις χώρες της Βαλτικής, από τα Βαλκάνια. Περιμέναμε φέτος περίπου 400.000 Ουκρανούς. Όσον αφορά στους Ρώσους υπήρχε ένα ερωτηματικό, γιατί η Ρωσία δεν είχε ανοίξει ακόμη τα σύνορά της 100%.

Υπήρχε, όμως, μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για κάποιες συγκεκριμένες θέσεις και θα περιμέναμε έως 700.000 Ρώσους», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο κ.Χαριτίδης εξήγησε πως ο εκτιμώμενος τζίρος θα ανερχόταν στα 200.000.000 ευρώ για την εταιρεία, στην οποία εργάζεται και η οποία δραστηριοποιείται σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Κέρκυρα.

mynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου