Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Yπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης διαφθοράς στον ΟΛΘ

Από μία καταγγελία εργαζόμενου που υπήρξε στα συρτάρια του ΟΛΘ, φαίνεται πως ξεκίνησε να ξετυλίγεται η μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τον Μάιο του 2017, ένας 38χρονος, που εργαζόταν σε εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στο
λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε περιστατικά δωροδοκίας και ειδική μεταχείριση σε φορτία πλοίων, έπειτα από συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

 Συγκεκριμένα, ο 40χρονος σήμερα ήταν διευθυντής Εργασιών στην εταιρεία και είχε διαπιστώσει αρκετά περιστατικά παράτυπων συμπεριφορών.
«Υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία που έρχεται σε αντίθεση με την ηθική μου» έγραφε τότε στην επιστολή του ο εργαζόμενος.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, διευθυντικό στέλεχος στον ΟΛΘ, μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία πίεσε την εταιρεία όπου εργαζόταν, για να τον απολύσει.
Μάλιστα, τη συγκεκριμένη περίοδο που έγινε το περιστατικό και έχασε τη δουλειά του, ο εργαζόμενος μόλις είχε διαγνωστεί με την επάρατη νόσο.

Η καταγγελία του εργαζομένου οδήγησε σε ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διεξήγαγε ο διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΛΘ Παναγιώτης Θεοδοσίου.
Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και το makthes.gr προσπάθησε και σήμερα να αναδείξει το πόρισμα. «Δεν με είχαν φωνάξει καν να καταθέσω κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ.
Προφανώς έγινε εσωτερικά η διαδικασία…» δηλώνει στο makthes.gr, σήμερα ο 40χρονος,  που είχε κάνει την καταγγελία.
Η υπόθεση είχε φέρει μεγάλη αναστάτωση τότε πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων διοίκησης του ΟΛΘ.
Ο πρώην αν. αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πάνος Καρδαράς είχε κινήσει διαδικασίες για την υπόθεση και ζήτησε να συναντήσει τον εργαζόμενο μαζί με το διευθυντικό στέλεχος που ήταν αποδέκτης της καταγγελίας, για να διευκρινίσει τα όσα έγιναν. Επίσης, είχε ζητήσει το θέμα να συζητηθεί σε δ.σ. του ΟΛΘ, αλλά δεν εισακούστηκε.

Εφόσον απολύθηκε ο εργαζόμενος, πρωτοκόλλησε την καταγγελία του και την άφησε στα γραφεία του ΟΛΘ.
Όπως έγινε γνωστό, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση διαφθοράς στον ΟΛΘ, από τον περασμένο Μάιο, μετά την ενοποίηση των Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛΑΣ και Λιμενικού Σώματος. «Όλα ξεκίνησαν με τη δική μου καταγγελία. Την είχα αφήσει πρωτοκολλημένη και προφανώς οι αρχές την εντόπισαν και άρχισαν την έρευνα» σημειώνει ο 40χρονος.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι τέσσερις εφοπλιστές, ο λιμενάρχης και ακόμα 13 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση που σχετίζεται με τη χρήση ρυμουλκών για την εξυπηρέτηση πλοίων. Στη δικογραφία των 2.000 σελίδων συμπεριλαμβάνονται συνολικά δεκαεννέα άτομα και κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Δείτε την επιστολή που είχε στείλει ο εργαζόμενος προς την διοίκηση του ΟΛΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου