Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μείζον κυβερνητικό θέμα η δράση Μπαλτάκου

Σοβαρότατο θέμα ανέκυψε για την κυβέρνηση από την αποκάλυψη των διαλόγων Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός να υποχρεωθεί να απομακρύνει ουσιαστικά τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, προκειμένου, να
απαλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν.

Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ.

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ, κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Π. Μπαλτάκος.

Σαμαράς: Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση
Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα
Θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ότι είχε συνομιλία με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, στην οποία, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης, ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να έχει συνομιλήσει μαζί του και να παραδέχεται ότι υπήρξε παρέμβαση στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Επίσης, φέρεται ο κ. Μπαλτάκος να λέει στον κ. Κασιδιάρη ότι ο πρωθυπουργός μόλις έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκαν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κάλεσε οργισμένος στο τηλέφωνο τους δύο υπουργούς.
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αρκετή η παραίτηση Μπαλτάκου
Η παραίτηση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή, υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την προσέλευση στη Βουλή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, αλλά και του κ. Μπαλτάκου.
Για καιροσκοπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την «αδελφική» συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη και παράλληλα καλεί τον κ. Σαμαρά και τους υπουργούς Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου «να δώσουν εξηγήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η "αδελφική" συνομιλία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης -και κατά δήλωσή του "αντικομουνιστή"- κ. Μπαλτάκου με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης».
 
Καμμένος: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο- παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη.
«Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε δε, πως προκύπτουν κι άλλα θέματα αφού -όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος- «ο εισαγγελέας Μαδεμλής στη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει εντολή από τον σύμβουλο Τύπου του πρωθυπουργού μέσω twitter και να διατάσσει αμέσως ιδιωτικές δηλώσεις μου σε κάμερα, προκαταρκτική και να μην γίνεται το ίδιο για τα παιδάκια που έπιναν αρσενικό στη Χαλκιδική».
ΔΗΜΑΡ: Είχαμε καταγγείλει προνομιακές συζητήσεις με τη Χ.Α.
«Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και βλάπτουν ό,τι έχει μείνει από την αξιοπιστία όχι μόνο του πολιτικού συστήματος, αλλά και βασικών δομών του κοινοβουλευτισμού», προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Υπενθύμισε δε ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση επειδή είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται τα «μαύρα σχεδία», όπως τα χαρακτήρισε.

«Η ΕΡΤ ήταν απλώς η αφορμή για την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση. Η ΔΗΜΑΡ είχε επώδυνη εμπειρία από αυτά που αποκαλύπτονται τώρα. Η ΔΗΜΑΡ τότε κατήγγειλε ότι δυστυχώς κάποιες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ δεν μας επέτρεπαν να μείνουμε γιατί εξυφαίνεται ένα πολιτικό σχέδιο που το αξιολογούσαμε ως «μαύρο σχέδιο»», ανέφερε ο Ν. Τσούκαλης και πρόσθεσε: «Ο Φώτης Κουβέλης είχε καταγγείλει ότι ένας στενός κύκλος κοντά στον Πρωθυπουργό βρίσκεται σε προνομιακή συζήτηση με τη Χρυσή Αυγή και παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

ΚΚΕ: Η εγκληματική δράση της Χ.Α. είχε την ανοχή της κυβέρνησης
Πριν λίγες μέρες ο κ. Μπαλτάκος τόνιζε ότι είναι αντικομμουνιστής από τα γεννοφάσκια του και σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και επεσήμανε: «Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είχε την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών του συστήματος που βολεύονταν».
Ξύλο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τον γιο του Μπαλτάκου

Μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του παραιτηθέντα γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, χαστούκισε τον Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.

απο το  sportandbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου