Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Alpha Bank: Με 5,1%, ο John Paulson (Εκτιμήσεις του ιδίου το 2012 και 2013)

Το ποσοστό του κ. John Paulson(ο δισεκατομμυριούχος hedge fund μάνατζερ ), επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Bank, που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές και Warrants, εφόσον αυτά ασκηθούν πλήρως, ανέρχεται συνολικά σε 5,1%.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη
σχετική ανακοίνωση, ο κ. John Paulson από 4/4/2014 κατέχει έμμεσα, μέσω της εταιρείας ελέγχου του Paulson & Cο. Inc, 208.373.945 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (1,63% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης) και παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών (Warrants) οι οποίοι εφόσον ασκηθούν πλήρως αντιστοιχούν σε 443.281.600 δικαιώματα ψήφου (3,47% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης).

Συνεπώς, τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές και Warrants, εφόσον αυτά ασκηθούν πλήρως, ανέρχονται συνολικά σε 651.655.545 ή σε ποσοστό 5,1% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Alpha Bank είχε ανακοινώσει πως το ποσοστό της Citigroup Global Markets Limited ανέρχεται σε 4,87% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Bank που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές και Warrants, εφόσον αυτά ασκηθούν πλήρως, ενώ η συμμετοχή του ΤΧΣ διαμορφώνεται μετά την ΑΜΚ σε 69,91%.



Τι έλεγε στις  16/02/2012

Την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκαλώντας μάλιστα τη διάλυση της ζώνης του ευρώ», εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος hedge fund μάνατζερ John Paulson, στο δίκτυο Bloomberg Businessweek.
O Paulson μάλιστα εκτίμησε ότι «η ελληνική χρεοκοπία θα είναι μεγαλύτερο σοκ για το σύστημα ακόμη και από την χρεοκοπία της Lehman Brothers, που θα προκαλέσει τη συρρίκνωση της παγκόσμιας και οικονομίας και των αγορών».
«Το ευρώ δεν είναι διασφαλισμένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε o Paulson, που έγινε δισεκατομμυριούχος το 2007 μέσα από την αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου των ΗΠΑ.
«Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης είναι ο βασικότερος κίνδυνος των αγορών. Πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο σε χειρότερη καταστροφή από αυτή που υπέστη το 2008» τόνισε ο Paulson.


Και...τί έλεγε στις 8 Οκτωβρίου 2013

Ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας στέλνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κίνηση του μεγαλοδιαχειριστή hedge funds Τζον Πόλσον, να ποντάρει σε ελληνικές τράπεζες όπως την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

Ο Τζον Πόλσον έγινε ευρύτερα γνωστός όταν πόνταρε κατά του συστήματος υποθηκών των ΗΠΑ, κατά την περίοδο της κρίσης με τη Lehman Brothers, κερδίζοντας έτσι πολλά χρήματα, και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ελληνική οικονομία προοδεύει, η κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις υπέρ των επιχειρήσεων και οι τράπεζες στέκονται καλά στα πόδια τους, μετά τη διαδικασία ανακεφαλαιποίησης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εκτός από τον Τζον Πόλσον, στον ελληνικό τραπεζικό τομέα μοιάζουν διατεθειμένα να επενδύσουν και άλλα σημαντικά hedge funds των ΗΠΑ, όπως το “Fidelity” και το “Capital Group”, κάτι που οδηγεί τις ελληνικές τράπεζες σε σχεδιασμό για να επιστρέψουν σε χέρια ιδιωτών, ποντάροντας στο ενδιαφέρον που υπάρχει από τις ΗΠΑ.
“Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα τα πήγαινε παραδοσιακά καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία”, σημειώνει το ρεπορτάζ του Bloomberg.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου