Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΟΠΑΠ: Το μεγαλύτερο πλιάτσικο δημόσιας περιουσίας, στην ιστορία του τόπου!

Η κυβερνητική τριάδα Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα, με την πολιτική ξεπουλήματος που ακολουθεί, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Τα όσα γίνονται στην Κύπρο με την δημόσια περιουσία, θα έπρεπε να προβληματίζουν εντονότατα την
ελληνική Κυβέρνηση και τα κορυφαία στελέχη της, καθώς η κυπριακή Βουλή απέρριψε τα σχέδια πώλησης ημικρατικών οργανισμών, γιατί κανένας δεν θέλει να πουληθεί η δημόσια περιουσία, ούτε καν σε καλή τιμή!

Η ελληνική Κυβέρνηση, πάντως, με στυγνό τρόπο, δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και δικαίως θα καταγραφεί ότι βρίσκεται στην κορυφή και στο πάνθεον του ξεπουλήματος. 

Πώλησε τον ΟΠΑΠ στα 5,92 ευρώ ανά μετοχή και χθες η μετοχή του οργανισμού έκλεισε στα 11,21 ευρώ! Δηλαδή, μέσα σε τέσσερις μήνες, ο έλληνας φορολογούμενος έχασε 530 εκατ. ευρώ, υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.
Φυσικά, η δουλειά έγινε επαγγελματικά.
Αλλά, υπάρχει μεγάλο δικηγορικό γραφείο, που γνωρίζει άριστα τη σύμβαση, δηλαδή τα ισχυρά σημεία της, όπως και πιθανά αδύναμα στοιχεία της.
Το ‘S&B’’ γνωρίζει ακριβώς το πιο αδύναμο σημείο της σύμβασης και θα το αποκαλύψει εν ευθέτω χρόνω.
Το θέμα, όμως, είναι ότι όλο αυτό το σκανδαλώδες εγχείρημα επενδύθηκε ως ''νέα εποχή διαφάνειας’’, γεγονός που συνιστά, αν μη τι άλλο, απύθμενο θράσος και παραποίηση της πραγματικότητας.

 Και ιδού πώς ακριβώς εννοούσαν και εννοούν την διαφάνεια:

•    Η ΑΕΚ, ομάδα της Football League 2 (Γ’ Εθνική), η οποία μάλιστα έχασε προ ημερών από την Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας, πήρε επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ!
Ο Ολυμπιακός, όμως, πρωταθλητής της Super League, που μετέχει στο Champions League και νικάει ακόμα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτάθηκε να πάρει λιγότερα και φυσικά τα αρνήθηκε.
Το ''S&B’’ δεν ξεχωρίζει καμία ομάδα και δεν τάσσεται οπαδικά με καμία από τις δύο προαναφερόμενες, αλλά το  παράδειγμα αναφέρεται για να διαφανεί πλήρως η ''αναλογία… διαφάνειας’’, την οποία επαγγέλονται.

•    Το τελευταίο, όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία.
 Προσέλαβαν σαν σύμβουλο επικοινωνίας, την κόρη της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία, η οποία αν δεν θυμάστε, σας γνωρίζουμε ότι είχε στενή σχέση με την Alapis και την Νεοχημική του κάποτε πανίσχυρου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Επίσης, θυμίζουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αρχικά διατύπωνε σοβαρά ερωτηματικά για τον ΟΠΑΠ και την διαδικασία πώλησής του, στην συνέχεια έριξε τους τόνους, μέχρις… σιωπητηρίου.

Η υποκρισία, λοιπόν, έχει και τα όριά της.

Αν η Κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τον έλληνα φορολογούμενο, θα μπορούσε να περιμένει για 4-5 μήνες ακόμη και να πωλήσει το ποσοστό του ΟΠΑΠ στα 11 ευρώ και τα 500 περίπου εκατ. που έχασε το Δημόσιο, να τα διαθέσει στην χειμαζόμενη κοινωνία και στους πολίτες της.

Υπάρχει, άραγε, σοβαρός αντίλογος;

απο το  sportandbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου