Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

"Καπνός" έγινε το "25ευρο" για τα νοσοκομεία



Ως ισοδύναμο μέτρο θα αυξηθεί η φορολογία στα τσιγάρα (πακέτο και καπνός) με 5 λεπτά ανά συσκευασία, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας μετά τη σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, το μέτρο θα αποφέρει έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό που υπολογιζόταν με το 25ευρο.
Η δήλωση Γεωργιάδη για τα 5 λεπτά στα τσιγάρα

«Στην συνάντηση που είχαμε προ ολίγου, αλλά και σε συμφωνία με τον κ. πρωθυπουργό και τον κ. αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων, όπου θα καλύπτονταν τα 25 ευρώ», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του 25ευρου.
Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε.

Την ικανοποίησή του για την επίλυση του ζητήματος των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία με αύξηση της φορολογία στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
samven070114
"Το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως η αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά ανά συσκευασία ήταν απόφαση του ιδίου και του πρωθυπουργού.

skai.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου