Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

... το μεγάλο “δούλεμα” !!

"...Όλοι μας γνωρίζουμε το παιχνίδι Monopoly. 
 Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτού του παιχνιδιού;
 Ότι μέσα σε ένα κλειστό "οικονομικό" περιβάλλον ο κάθε παίκτης αγωνίζεται για την επικράτηση του εις βάρος των υπολοίπων.
 Είναι παιχνίδι επικράτησης με δυσκολίες, γιατί από ένα αρχικό ποσόν —κοινό για όλους— πρέπει να επικρατήσει ο καλύτερος ...Να επικρατήσει αυτός, ο οποίος θα πάρει από τα χέρια των υπολοίπων όλο το χρήμα ...
Το εξ" αρχής ορισμένο και πεπερασμένο χρήμα.
 Είναι παιχνίδι δύσκολο, γιατί έχεις απέναντι σου τον "άλλο". Δεν είναι παιχνίδι τεχνικό, το οποίο απαιτεί απλά δεξιοτεχνία, για να έρθει εις πέρας ...Είναι παιχνίδι που παίζεις με τον ή τους απέναντι.
Είτε δηλαδή είσαι έξυπνος είτε βλάκας, είτε μικρός είτε μεγάλος, αυτό το παιχνίδι είναι απλά μια "διελκυστίνδα" μεταξύ ανθρώπων ...Έχεις απέναντί σου άλλους ανθρώπους. Την εξυπνάδα τους, τις ανάγκες τους, αλλά και την
πονηριά των αντιπάλων σου. Είναι εύκολο, όταν παίζεις με έναν βλάκα ή ένα μικρό παιδί και είναι δύσκολο όταν παίζεις με κάποιον ευφυή παίκτη. Είτε το παίζουν αυτό το παιχνίδι μικρά παιδιά είτε ενήλικες, είναι πάντα ιδιαίτερο, γιατί δεν είναι το παιχνίδι που σε "δοκιμάζει" ...σε "δοκιμάζει" ο "απέναντι" ...Τον "απέναντι" πρέπει να νικήσεις με βάση κάποιους κανόνες, είτε αφελείς είτε πονηρούς —δεν έχει σημασία, εφόσον αυτοί είναι κοινοί για όλους—.
Γιατί κάνουμε αναφορά σε ένα τέτοιο παιδικό παιχνίδι; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο "στημένη", που ούτε σαν παιδικό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να σταθεί. Αν δεν ήταν τόσο διεφθαρμένοι και τόσο προδότες οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών ούτε καν θα συμμετείχαν σε αυτό το "στημένο" παιχνίδι που οδηγεί στον θάνατο των λαών τους. Ούτε αγαθά παιδιά δεν θα δέχονταν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι της ...
Γιατί; ...
Γιατί δεν μπορεί να παιχτεί ένα τέτοιο παιχνίδι, αν κάποιος από τους παίκτες βάζει το χέρι του σε ένα "κουτί" εκτός παιχνιδιού και συμπληρώνει διαρκώς τα χρήματα που του λείπουν, για να κάνει αυτό που θέλει. Ποιος θα τον νικήσει, όταν έχει πάντα διαθέσιμους πόρους, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την πορεία και την εξέλιξη του παιχνιδιού;
Είναι σαν να παίζεις σκάκι με κάποιον, ο οποίος μπορεί να βάζει στη σκακιέρα όσες βασίλισσες και όσους πύργους θέλει ανεξέλεγκτα. Ποιος θα τον νικήσει; ...Κανένας Καρπώφ και κανένας Κασπάρωφ δεν μπορεί να νικήσει ακόμα και τον πιο άσχετο "θαυματοποιό"....
Αυτό ακριβώς κάνει η Γερμανία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανέχονται τα υπόλοιπα κράτη ... 
Παίζει σε ένα ενιαίο οικονομικό περιβάλλον —όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση—, χωρίς όμως αυτό το περιβάλλον να είναι "κλειστό" ...Είναι περιοριστικό, αλλά όχι κλειστό. Σαν "κλουβί" είναι κλειστό, για να μην φεύγει κανένας —ακόμα κι αν "μαχαιρώνεται"—, αλλά ανοικτό, για να μπαίνουν πράγματα μέσα σ' αυτό ...Κλειστό, για να μην μπορούν να μπαινοβγαίνουν οι παίκτες, αλλά ανοικτό σε ξένα κεφάλαια.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "κλουβί". Με μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν στεγανοποιεί την ευρωπαϊκή οικονομία και επιτρέπει τις έξωθεν παρεμβάσεις. Μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδράζεται στην Φρανκφούρτη και ελέγχεται από τους τοκογλύφους της FED και επιτρέπει στην Γερμανία να παίζει με έξωθεν βοήθειες. Αυτήν η Γερμανία μετά παριστάνει τον ασυναγώνιστο παράγοντα. Είναι ο "παίκτης", που μπαίνει μέσα στο "κλουβί" με πλεονέκτημα. Ο "παίκτης" που του δίνουν απ’ έξω "πιστόλια" και "μαχαίρια", προκειμένου να νικήσει τους αντιπάλους του. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα δεν είναι αυτό που λέμε η "μπάνκα" στα παιχνίδια ...Δεν έχει ένα ταμείο ενιαίο και κοινό για όλους τους παίκτες. Ένας "τροχονόμος" χρήματος είναι, αφού οι "παίκτες" παίρνουν χρήματα από τις διεθνείς αγορές και άρα εκτός "παιχνιδιού". Ούτε στα μπαρμπουτάδικα των χαμαιτυπείων δεν γίνονται αυτά.
Οι Γερμανοί χαφιέδες των τοκογλύφων, δηλαδή, χρηματοδοτούνται κατ" εξαίρεση με ευνοϊκότερους όρους, για να νικήσουν τους εχθρούς των τοκογλύφων, που είναι όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ...Όλοι οι εγκλωβισμένοι στο "κλουβί" της Ευρωζώνης μελλοθάνατοι. Ποιος μπορεί να νικήσει αυτήν τη Γερμανία; Με αυτές τις "πλάτες" μπορεί να λεηλατεί όποιον θέλει. Αυτοί, οι οποίοι την χρηματοδοτούν, είναι οι ίδιοι που είναι οι ιδιοκτήτες των "εταιρειών" αξιολόγησης. Η συμπαιγνία είναι προφανής. Οι εταιρείες της Νέας Υόρκης "σημαδεύουν" και η Γερμανία "πυροβολεί". Οι εταιρείες των τοκογλύφων υποβαθμίζουν μια χώρα —όπως η Ελλάδα— και βγαίνει η Γερμανία και, αντί να υπερασπιστεί τη "συνάδερφο" χώρα, την πυροβολεί, για να την φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση.
Τοκογλύφοι και Γερμανοί προσυνεννοούνται με τις εταιρείες αξιολόγησης των τοκογλύφων και κερδίζουν από την καταστροφή των άλλων ...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου ...Βγάζουν χρήματα από τον θάνατο των ανταγωνιστών τους. Πουλάνε ομόλογα των "μελλοθάνατων" στη μέγιστη τιμή και με την πολιτική τους τα μετατρέπουν σε "σκουπίδια" για όλους όσους δεν απολαμβάνουν το προνόμιο της εσωτερικής πληροφόρησης ...Αυτοί πάντα "έξυπνοι" και πάντα "προνοητικοί". Κανένας δεν αντιδρά στο στήσιμο αυτό, γιατί έχουν φροντίσει τα "αφεντικά" να μην μπορούν να αντιδράσουν. Κανένας δεν αντιδρά στο σακάτη Σόιμπλε, γιατί ο Σόιμπλε έχει τη λίστα της Siemens και απαιτεί να τον "θαυμάζουν" τα θύματά του.
Βγαίνουν τα ζώα του Βερολίνου και μέσα στα πλαίσια του τοκογλυφικού "θεάτρου" κατηγορούν τους πάντες: ...Τεμπέληδες είναι οι Έλληνες, άρα πρέπει να μπουν στο ΔΝΤ ...Πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα "βοήθειας". 
Τι βοήθεια;
 Εφόσον προηγουμένως με το αιφνιδιαστικό ξεπούλημα των ομολόγων και τις "βρισιές" —και άρα με τεχνητό τρόπο— φτάνουν τον δανεισμό της Ελλάδας στο 7%, την βάζουν τελικά σε "σωτήριο" πρόγραμμα με 5%. Άρα; Άρα, η Γερμανία, η οποία δανείζεται σταθερά με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, μπορεί να βγάζει δισεκατομμύρια σε τόκους από τη "βοήθειά" της. 
Δανείζεται με μηδέν και δανείζει με 5% ...Μονά-ζυγά κερδίζει. Όσα χρήματα δανείζεται η Ελλάδα με αυτοκτονικές υποθήκες, τόσα χρήματα "αυγατίζουν" για τη Γερμανία.
Ταυτόχρονα η Γερμανία, εμφανιζόμενη σαν "δανείστρια" δύναμη, λεηλατεί τα πάντα στο πέρασμά της. Στο όνομα του δημοσιονομικού εξορθολογισμού και της λιτότητας καταστρέφει τις εθνικές οικονομίες και αυτό το εκμεταλλεύεται, λεηλατώντας τα πάντα μέσα σ' αυτές. Οι λαοί χάνουν την οικονομική δύναμη να αμυνθούν και η Γερμανία αρπάζει τα πάντα με ρυθμούς πολέμου ...Αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Είναι σαν να έχεις ένα πανάκριβο εμβόλιο για τη γρίπη και ταυτόχρονα να είναι δικοί σου οι "φορείς", που την εξαπλώνουν στα θύματά σου. Μετά στέλνεις "ύαινες" σαν τον Ράιχενμπαχ ή τον Φούχτελ, για να σκυλέψουν τον "νεκρό". Μπαίνουν στα άδυτα των αδύτων για τους λαούς και διαλέγουν λεία.
Αυτό γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα και —όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης— η κατάσταση είναι "στημένη". Σε μια Ευρώπη, η οποία μαστίζεται από τη "γρίπη" του χρέους, η Γερμανία παίρνει από τους τοκογλύφους το τζάμπα "φάρμακο", που είναι το χρήμα. Όπως αντιλαμβανόμαστε, η Γερμανία δεν είναι "ασυναγώνιστη" ...Η Γερμανία απλά "κλέβει" τους συμπαίκτες της ...Τους έχει βάλει σε ένα "τραπέζι" και τους "παίζει" με εξωτερικές βοήθειες. Μπορεί και τους "καπελώνει" όλους με τις βοήθειες αυτές. Είναι κάποιο ευρωπαϊκό κράτος ανταγωνιστικότερο της Γερμανίας, λόγω χαμηλών μισθών; ...Χάνει το πλεονέκτημά του από τη Γερμανία, η οποία έχει πιο φτηνή χρηματοδότηση. Είναι ένα κράτος ανταγωνιστικότερο της Γερμανίας, λόγω ανώτερης τεχνολογίας; ...Χάνει το πλεονέκτημά του από τη Γερμανία, γιατί αυτή μπορεί να αγοράζει τεχνογνωσία με πολύ ευνοϊκούς δανειακούς όρους.
Σε ό,τι κι αν κάποιος υπερέχει της Γερμανίας, θα "καπελωθεί" από τη φτηνή χρηματοδότησή της ...Θα τον νικήσει και στο τέλος, αφού τον εξουθενώσει, θα τον εξαγοράσει και πάλι με ευνοϊκούς όρους. Όλες οι χρηματοδοτήσεις όλων των γερμανικών εταιρειών σε όλους τους τομείς —όπου κι αν δραστηριοποιούνται— είναι ευνοϊκότερες έναντι των ανταγωνιστών τους. Καμία εργατικότητα και καμία ευφυΐα των Γερμανών δεν δίνουν στις γερμανικές επιχειρήσεις την απόλυτη ανταγωνιστικότητα. Τα πάντα τα εξασφαλίζουν γι' αυτούς —χωρίς αυτούς— οι τοκογλύφοι της Νέας Υόρκης.
Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η καλύτερη παρομοίωση, που μπορεί κάποιος να κάνει, για να περιγράψει τη "στημένη" οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυτή της γνωστής Monopoly ..."
απο το http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου