Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ενδιαφέρον Ιβάν για χιονοδρομικό κέντρο


Οπως αναφέρει το Metrosport:

Η διείσδυση του Ιβάν Σαββίδη στην ελληνική αγορά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φέρνει στη χώρα κεφάλαια εκ Ρωσίας, που –κατά τα ψέματα- προσφέρουν πολύτιμες ανάσες στην πολύπαθη οικονομία της Ελλάδας.

Ο Σαββίδης έχει δείξει ενδιαφέρον για ποικίλες δραστηριότητες, έχοντας ήδη πάρει την
ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ποδόσφαιρο), τη ΣΕΚΑΠ (καπνός), «Μακεδονία Παλλάς» (ξενοδοχείο), ενώ ήταν υποψήφιος -χωρίς να προχωρήσει η υποψηφιότητά του στο σχετικό διαγωνισμό- για την ΕΥΑΘ (νερό).

Επίσης, εκπροσωπώντας ρωσικό φαντ εταιρειών καθιστά πολύ πιθανή την είσοδο αυτών στους τομείς της ενέργειας και του φυσικού αερίου, ενώ υπάρχει πάντοτε και η προοπτική του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπως και του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Στον τομέα του τουρισμού, που για τον Ιβάν είναι ύψιστου ενδιαφέροντος, ο Πόντιος επιχειρηματίας έχει ήδη υπό τον έλεγχό του ένα θέρετρο στην Εύβοια και φορτσάρει για να αποκτήσει και μια πολύ μεγάλη έκταση-φιλέτο στη Σιθωνία και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη.

Επίσκεψη στο Φαλακρό Δράμας
Πέρα από όλα αυτά, το «Μ» αποκαλύπτει σήμερα και μία ακόμη φιλόδοξη σκέψη του ηγέτη του Δικεφάλου.
 Ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να μπει δυνατά και σε χιονοδρομικά κέντρα. Ήδη, έκανε την πρώτη προεργασία στο Φαλακρό Δράμας.
Στα τέλη του Μάρτη, τρεις εκπρόσωποί του, συνοδευόμενοι από τον Θόδωρο Ζαγοράκη, βρέθηκαν στο γνωστό βουνό του νομού της Ανατολικής Μακεδονίας, όπου και συναντήθηκαν με υπεύθυνους φορείς και πήραν μια πρώτη γεύση από την τοποθεσία και τις εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν. Το εν λόγω κέντρο ιδρύθηκε το 1980, με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας και απέχει 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.
Παλαιότερα συγκέντρωνε κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Τα τελευταία έτη όμως προέκυψαν πολλά προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσεως, με συνέπεια να παρουσιάζεται μια σχετική δυσλειτουργία, που ξεπερνιέται από την καθημερινή ενασχόληση των υπευθύνων.
Το αν ο Σαββίδης θα προχωρήσει το θέμα με το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού παραμένει ανοιχτό, όμως θεωρείται πολύ πιθανό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ελέγξει κι άλλα χιονοδρομικά κέντρα ανά την Ελλάδα, με γνώμονα να μπει δυνατά και με προοπτικές και σε αυτό το -σημαντικό το χειμώνα- κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Στους 100 πιο δυνατούς ο όμιλος του Ιβάν
Στην πρώτη κατοστάδα των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, με τον δικό του όμιλο. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι Νο 99 ανάμεσα σε κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας, που έχουν έδρα τη Ρωσία, μια τεράστια και αχανής χώρα, με πολύ μεγάλες οικονομικές δυνατότητες.

Τη λίστα με τις 100 εταιρείες που είχαν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη ρωσική αγορά τον τελευταίο χρόνο, αξιολόγησε και δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΚ & Μ, το οποίο έκρινε τις εταιρείες βάση των συναλλαγών τους, του κύκλου εργασιών και των εξαγορών που έκαναν.

 Έτσι, για τον Ιβάν Σαββίδη αναφέρεται η κατασκευαστική JSC, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ποσοστό του στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, καθώς και η εξαγορά των δικαιωμάτων της διακίνησης των τσιγάρων Richmond στη Ρωσία.
Ο Σαββίδης και οι εταιρείες του δείχνουν ολοένα και πιο αυξανόμενοι, με μεγάλη δυναμική, με πολλά κέρδη και μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι υπάρχουν συνεχείς αναφορές σε δραστηριότητες και επιχειρήσεις του «ασπρόμαυρου» ηγέτη, τόσο σε ρωσικά ΜΜΕ, όσο και σε άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου