Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ρώσοι πράκτορες προστάτευαν τον Κ. Καραμανλή

Στις 5 Φεβρουαρίου 2009 ο υπουργός της Προστασίας του Πολίτη Π. Παυλόπουλος, θα ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή ότι Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας fsb, τους πληροφόρησε για το σχέδιο δολοφονίας του Έλληνα Πρωθυπουργού
Όπως θα πει αργότερα ο Κ. Καραμανλής " μπήκε για 242 ημέρες σε
"καραντίνα", μια καραντίνα που τελείωσε το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 2009

Από "Το άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), προκύπτει, ότι ομάδα ρώσων πρακτόρων στην Ελλάδα εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του Κώστα Καραμανλή, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας".
Από τα WikiLeaks στις 17 Δεκεμβρίου 2007, τρεις μήνες μετά την ανανέωση της εκλογικής εμπιστοσύνης, όπου πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν ο κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, διαβαζουμε:
" ..εργάζονται για να «ακυρώσουν» τόσο τη συμφωνία αγοράς τεθωρακισμένων από τη Ρωσία όσο και τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream".

Με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ», αναπτύσσετε στην Ελλάδα ομάδα Ρώσων πρακτόρων, οι οποίοι και πραγματοποιούν επιχειρήσεις «αντιπαρακολούθησης».

Πρόκειται, δηλαδή, για επιχειρήσεις που ως στόχο είχαν τον εντοπισμό ατόμων ή ομάδων που παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό, ιδιαίτερα κατά τις μετακινήσεις του, καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.
Στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας και σε μία τουλάχιστον περίπτωση, οι ομάδες των πρακτόρων της FSB και οι άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού αντιπαρατέθηκαν μεταξύ τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ».

 Σύμφωνα με το έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών, κατά τις απογευματινές ώρες και σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς, μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, έλαβε χώρα μια «ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής» μεταξύ FSB και πρακτόρων Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD, που δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

«Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ.
Τα άτομα του κλιμακίου της "ομάδας Εργασίας" της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου "Χώρου" ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.
Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.
Λίγες γραμμές παρακάτω το συγκεκριμένο έγγραφο επιβεβαιώνει ότι στόχος των ατόμων του άλλου «Χώρου» ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής, καθώς μέσα στο εγκαταλελειμμένο όχημα βρέθηκαν:

• Χάρτες στους οποίους είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο σπίτι του στη Ραφήνα.
• Ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του και τα στοιχεία των συνοδευτικών οχημάτων και μηχανών ασφαλείας που συνέθεταν την πρωθυπουργική πομπή.
• Κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ,
• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
• Όπλα τύπου Τοκάρεφ και Καλάσνικοφ.
• Εκρηκτική ύλη C-4. Πρόκειται για στρατιωτική εκρηκτική ύλη, η οποία δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο

Το Σχέδιο «Πυθία» προέβλεπε και άλλα, τα οποία επαληθεύτηκαν με την πάροδο του χρόνου

1. Πολιτική αποσταθεροποίηση
2. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ' οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζουμε την ποινική δίωξη που άσκησε η Ελληνική Δικαιοσύνη στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου για την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009
3. Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες. Το Δεκέμβριο του 2008 η Αθήνα μετετράπη σε πεδίο μάχης με πυρπολήσεις καταστημάτων, περιουσιών ανύποπτων πολιτών από τους γνωστούς-άγνωστους. Στο παρασκήνιο των συγκεκριμένων γεγονότων είχε γίνει πολύς λόγος για την εμπλοκή και «ξένων υπηρεσιών».
4. Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

απο το  spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου