Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το spirospero απαντά στο υπόμνημα του Μυωνί


undefined
Για το υπόμνημα του Σάμπυ Μυωνί, μίλησε ο Χάρης Μπότσαρης, στο Εκ-Κεντρικό Δελτίο και στον Σπύρο Καρατζαφέρη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μυωνί έστειλε το υπόμνημα αυτό από μόνος του και βουλευτές της προανακριτικής είπαν στο
spirospero.gr, ότι καρφώθηκε από μόνος του, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη γνωστή παροιμία "ξύθηκε στην γκλίτσα του τσοπάνη!"

Ο κ. Μπότσαρης, είπε χαρακτηριστικά:
undefined
"Ο Σ. Μιώνης αναφέρεται στα "αμέτρητα ψέματα" που έχουν γραφεί στον τύπο (δεν κατονομάζει τα έντυπα) για τον ίδιο, την εταιρεία Capital Management Advisors (CMA)και τους συνεργάτες του, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού από το 1988. Επίσης, γράφει ότι διοικούσε την CMAαπό την Ελβετία και τις Βερμούδες με τον συνεταίρο του (αποφεύγει να αναφέρει το όνομα του Άγγελου Μεταξά) μέχρι τις αρχές 2006 που πουλήθηκε στην EFG International (Λάτσης).

Ειδικότερα κατά σημείο:

1. Ο Σάμπυ Μιώνης περιγράφει τον όρο "αμοιβαία κεφάλαια" και παραδέχεται ότι ασκούσε έναντι αμοιβής τη διαχείρησή τους.

2. Παραθέτει κατάλογο "μεγάλων θεσμικών επενδυτών" αλλά όχι φυσικά πρόσωπα.

3. Αναφέρεται στην πώληση της CMA στηνEFG International χωρίς να αποκαλύπτει τοτίμημα.

4. Ξεκινά την παρουσίαση των οργάνων διοίκησης από τον Φεβρουάριο 2006 (οπότε η CMA ανήκε ήδη στην EFG International)ώστε να "ευθύνονται" μόνον στελέχη της ελβετικής τράπεζας, ο ίδιος ο Μιώνης και κάποιοι αλλοδαποί υπάλληλοι (το ίδιο κάνει και με τα μέλη του Δ.Σ.)

5. Αξιολογήσεις, αναλύσεις, μελέτες (αντιστάθμιση κινδύνου) γινόταν βάσειπληροφόρησης στην οποία δεν αναφέρεται.

6. Καθώς έχει αρνηθεί κάθε αναφορά σε φυσικά πρόσωπα και σε off shore εταιρείες (δικαιούχους) επικεντρώνεται σε "λογαριασμούς θεματοφυλακής" αμοιβαίων κεφαλαίων που ανήκουν σε αλλοδαπά "νομικά πρόσωπα" και άρα αποκρούει πονηρά την ύπαρξη ενός "ελληνικού λογαριασμού". Με τον ίδιο τρόπο αποδεσμεύει την Μαρία Παντελή και τον εαυτό του από τις καταθέσεις.

7. Ισχυρίζεται ότι τα αμοιβαία κεφάλαια δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα και κατ' αυτόν ανήκουν σε τράπεζες και σε ασφαλιστικές (θεσμικοί επενδυτές).

8. Η ίδια η CMA ήταν "τυπικά" μεριδιούχος των "παραφυάδων" της με περιουσιακό στοιχείο κατοχής μόλις 100 μετοχές των ...100 δολαρίων! Απομένει να μας πει, τότε, τι ακριβώς αγόρασε η EFG International (για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια).

9. Γράφει ο Σ. Μιώνης ότι "τα εν λόγω χρήματα είχαν κατατεθεί από το εκάστοτε αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο εδρεύει εκτός Ελλάδος στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας (σε προηγούμενη παρέμβασή του είχε αναφέρει και την ελβετική UBSαλλά τώρα δεν λέει τίποτα επ' αυτού).

10. Αφού "θεμελίωσε" τον όρο "διεθνές αμοιβαίο κεφάλαιο" και την κυριαρχία επ' αυτού του "Οργανισμού Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες" (ΟΣΕΚΑ), ξαναρίχνει τη "μπάλα" στην εξέδρα των τραπεζών.

11. Το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε συνάψει (με κάποιον αυτόματο και μυστηριώδη τρόπο) συμβάσεις με εταιρείες, με τράπεζες, με θεματοφύλακες και με διεθνείς ορκωτούς λογιστές.

12. Δεν υπάρχουν, κατά τον Σ. Μιώνη,προσωπικά χρήματα αλλά μόνον αμοιβαία κεφάλαια κάποιων αόρατων θεσμικών επενδυτών τη νομιμότητα των οποίων είχε ελέγξει το Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (!) και η EFG του κ. Λάτση (μετά την εξαγορά τηςCMA).

13. Όπως η ιστορία της CMA αρχίζει το 2006 (σημείο 4) έτσι και τα "αμοιβαία κεφάλαιά" της καθορίζονται από τον χρόνο κλοπής της Λίστας Λαγκάρντ (2007) και μετά και στην οποία "αποτυπώνεται ότι δεν υπάρχει σύνδεση με την Ελλάδα, τη CMA, τον Σ. Μιώνη και τους "συναδέλφους" του ατομικά.

14. Στο ΦΕΚ αρ. Φ. 1801/11.12.2006 η CMA(γραφείο Ελλάδος) περιγράφεται ως έχουσα αντικείμενο δραστηριότητας "τη διαχείρηση κεφαλαίων για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών και ιδιωτών" !

15. Η Μαρία Παντελή ("φιάσκο") ήταν μια απλή υπάλληλος (Internet user) στην Αθήνα και τα χρήματα του λογαριασμού (550 εκατομμύρια δολάρια) δεν ανήκαν σ' αυτήν,ούτε στη CMA (!), ούτε στο γραφείο του α.ν. 87/1976 και άρα οι Γάλλοι τρελάθηκαν και συμπεριέλαβαν το ποσό στη Λίστα Λαγκάρντ για την Ελλάδα λόγω του ονόματος της Μ. Παντελή και του γραφείου Αθήνας, ενώ όλα τα "νομικά" πρόσωπα του λογαριασμού έχουν (όλα) έδρα εκτός Ελλάδας και αντικείμενο εργασιών στην αλλοδαπή (γιατί άραγε τρομοκρατήθηκε η απλή Internet user και μετανάστευσε οικογενειακώς στη Γαλλία;)

16. Αρνείται οιαδήποτε γνωριμία με την οικογένεια Παπανδρέου αλλά ομολογεί ευθέως ότι γνωρίζει τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα αμοιβαία κεφάλαια!

17. Αν ο Σάμπυ Μιώνης ήταν διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στις Βερμούδες, τότε ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν όντως συνδιαχειριστής ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ήταν και νομικός σύμβουλος της CMA και όχι "εξωτερικός δικηγόρος" (άσκησε μάλιστα και τη διεύθυνση της εταιρείας για μια περίοδο). Μετά την "απαλλαγή" της Μαρίας Παντελή, ο Σ. Μιώνης, προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεπλύνει τον Σταύρο Παπασταύρου(πρωθυπουργικός σύμβουλος) και αφού τον "απαλάσσει" από τη CMA τον εξαιρεί και από την προσωπική του κατάθεση (5,5 εκατομμύρια δολάρια) με τον ισχυρισμό ότι "είναι δικηγόρος μου" και εμφανίζεται στο "δικό μου λογαριασμό της Stabri Ltd". Ο Στ. Παπασταύρου ενεργούσε ως ...πληρεξούσιος(attorney) του Σάμπυ Μιώνη μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα που ήταν κι αυτά άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του καταθέτη (τα χρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί σε προσωπικό λογαριασμό του Μιώνη, γιατί άραγε;)

18. Ο Σ. Μιώνης δήλωνε μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα αρκετά αργότερα απ' ότι υποστηρίζει (υπάρχουν και δημοσιεύσεις άλλης εταιρείας σε ΦΕΚ με τη διεύθυνσή του στην Αθήνα) και δεν αναφέρεται με λεπτομέρειες στην καταγγελία της ελβετικής τράπεζας Julius Baer για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αθήνα (είχε γίνει επιδρομή του ΣΔΟΕ στο γραφείο της εταιρείας), υπόθεση που εκδικάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Υόρκης (ΗΠΑ). Επίσης δεν αναφέρει την υποχρέωσή του (εκ της πώλησης της CMA στην EFG International)να την διοικεί για πέντε χρόνια μετά το 2006.

19. Η "σοβαρότητα" και η "αξιοπιστία" τηςCMA κρίθηκαν στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας και του Λονδίνου (κατά πληροφορίες η EFG International πνέει μένεα για όσα αποκαλύφθηκαν μετά την εξαγορά).

20. Πως γνωρίζει ο Σ. Μιώνης (μόνον αυτός) ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου (άριστος γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής) κατονόμασε τη Μ. Παντελή ως "δικαιούχο του λογαριασμού" των 550 εκατομμυρίων δολαρίων και πως ο Σ. Μιώνης είναι σε θέση να ερμηνεύει την κοινή γνώμη ("ζητάει να μάθει την αλήθεια"); ΟΣταύρος Παπασταύρου είναι ο "πρώτος τυχόντας Έλληνας πολίτης";

21. Πως εξηγείται ο μεγάλος αριθμός των ατόμων Εβραϊκής καταγωγής που περιέχονται στη Λίστα Λαγκάρντ (ομόθρησκοι του Σάμπυ Μιώνη αλλά και του ...Εχούντ Μπαράκ, αν μ' εννοείς !) Τους ενέπλεξε ο κ. Βενιζέλος, οNissim Mionis, ο Αλέξανδρος Ματαθίας, ή οJosef Nissim;

22. Ο κ. Σάμπυ Μιωνής έχει πολλά να κρύψει... Προσπάθησε να προστατέψει τους Εβραϊκής καταγωγής καταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ (ιδιώτες, φυσικά πρόσωπα, υπόχρεοι φορολόγησης στην Ελλάδα), την οικογένεια Παπανδρέου, την "παράξενη" Μαρία Παντελή και ιδιαίτερα τον Σταύρο Παπασταύρου που είναι τόσο "πολύτιμος" για τον Αντώνη Σαμαρά. Με κάθε τρόπο..."

Σημειώνουμε τέλος, ότι ο κ. Μπότσαρης έχει κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα προκειμένου να αποτραπεί ο "αποπροσανατολισμός που από καιρό επιχειρείται στην υπόθεση του χειρισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου