Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο Άσαντ βρήκε καταφύγιο σε πολεμικό πλοίο


Башар Асад сирия

(Φωτογραφία: EPA)

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ μπήκε σε πολεμικό πλοίο, το οποίο προστατεύεται από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Τη σχετική είδηση δημοσίευσε η εκδιδόμενη στη Σαουδική Αραβία εφημερίδα "Al Watan", επικαλούμενη πηγές στην υπηρεσία κατασκοπίας. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται αν πρόκειται για συριακό ή ρωσικό πλοίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του εντύπου, ο Άσαντ συνοδεύεται από τα μέλη της οικογένειάς του και τους στενότερους συντρόφους του.
 Και όταν ο Πρόεδρος πρέπει να μεταβεί στο έδαφος της Συρίας, χρησιμοποιεί ελικόπτερο. Ωστόσο ο Άσαντ εγκαταλείπει το πλοίο μόνο σε περίπτωση άκρας ανάγκης.

Η "Al-Watan", γράφει ότι ο Πρόεδρος επέλεξε αυτή τη λύση για δύο λόγους. Πρώτον, ο Άσαντ δεν εμπιστεύεται την προσωπική του φρουρά. Και δεύτερον, με το πλοίο θα είναι ευκολότερο να διαφύγει, εάν η πτώση του καθεστώτος καταστεί αναπόφευκτη.



Η διαθήκη του Άσαντ: να βομβαρδίσετε το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ πραγματοποίησε μυστική σύσκεψη με τους στρατηγούς του. Στη συνάντηση ο Σύρος ηγέτης εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και διέταξε τους στρατηγούς να επιφέρουν καταιγιστικό πυραυλικό χτύπημα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο σε περίπτωση που θα σκοτωθεί. Τη σχετική είδηση γράφουν τα ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές στη Δαμασκό.

Με το Ισραήλ η Συρία επίσημα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, η δε Αίγυπτος βρέθηκε υπό τη δυσμένεια του Άσαντ για το ότι το κυβερνόν ισλαμικό κίνημα "Αδελφοί μουσουλμάνοι" στη συριακή σύγκρουση δεν υποστήριξε την κυβέρνηση, αλλά τις αντάρτικες οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου