Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι ΝΥ Τimes, οι ολιγάρχες, ο Λαυρεντιάδης και το κάρφωμα

gfmkjsΗ έγκυρη εφημερίδα ΝΥ Τimes με άρθρο της καταγγέλει τις σχέσεις που έχουν μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες με πολιτικούς, οι οποίοι στηρίζουν τα προνόμια των διαπλεκομένων. Η Αμερικανική εφημερίδα εστιάζει στην περίπτωση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κάνει αναφορά στην τράπεζα OMEGA όπου συμμετείχαν ο πεθερός
του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η εφημερίδα αναφέρεται στα προβλήματα της Ελλάδας, στο δημόσιο τομέα και στους απρόθυμους δημοσίους υπαλλήλους και προσθέτει

«Παραγνωρίζεται όμως ο ρόλος που έχουν παίξει μερικές ισχυρές οικογένειες, πολιτικοί καθώς μέσα ενημέρωσης – που συχνά ανήκουν σε μεγιστάνες- οι οποίοι δημιούργησαν την υπάρχουσα δομή εξουσίας στην Ελλάδα».

Η ΝΥ Τimes κάνει αντιδιαστολή μεταξύ των ανέργων που υποφέρουν και σε μερικές δεκάδες ισχυρές οικογένειες που ελέγχουν το τραπεζικό, το ναυτιλιακό, τις κατασκευές, τα Media.

Γράφει: «...Και οι οποίοι συνήθως στηρίζονται στους πολιτικούς για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους, ακόμη και περνώντας ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις για χάρη τους. Το αποτέλεσμα είναι η έλλειψη ανταγωνισμού που υποβιβάζει την οικονομία, επιτρέποντας στους λίγους ισχυρού να δημιουργούν καρτέλ».

Διερωτάται η αμερικανική εφημερίδα αν οι ηγέτες της Ελλάδος θα μπορέσουν να κάνουν μια πραγματική αλλαγή αυτής της κατάστασης: «Τα τελευταία χρόνια, παρά τις αναρίθμητες υποσχέσεις για αύξηση της διαφάνειας, η χώρα κατόρθωσε να πέσει 14 θέσεις στους πίνακες της διαφθοράς»

Συνέντεξη Λαυρεντιάδη

Οι ΝΥ Τimes αναφέρονται εκτενώς στον κ. Λαυρεντιάδη και στην ιστορία του από την επιτυχία του στην περιπέτεια της Proton Bank και στη λίστα Λαγκάρντ. Στην δίωρη συνέντευξη του Έλληνα επιχειρηματία η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Λαυρεντιάδης, εμφανίστηκε χαλαρός, χαμογελαστός, ντυμένος με ένα άψογο μπλε κουστούμι και γραβάτα με μπλέ και κόκκινο χρωματισμό. Γράφει ότι αναρωτήθηκε «Γιατί εγώ, είμαι αποδιοπομπαίος τράγος για τα πάντα;;». Είπε επίσης ότι δεν αντιλαμβάνεται για ποιό λόγο δεν ασχολούνται με άλλους που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα και πρόσθεσε «Πάντως εγώ δεν θα πω ονόματα, δεν είναι το στύλ μου αυτό».

Αναφέρονται οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος προσέγγισε το θέμα ως εξής: «Δεν προέρχομαι από μίας τρίτης γενιάς αριστοκρατική οικογένεια». Και τόνισε ότι είναι αυτοδημιούργητος σε μια χώρα που κυριαρχείται από λίγες επιχειρηματικές οικογένειες.

Στη συνέντευξή του ρίχνει και ένα μεγάλο καρφί ότι στο ΔΣ της OMEGA bank εκτός από τον ίδιο συμμετείχαν ο πεθερός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου.



απο το  spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου