Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Είμαι με τη μεσαία τάξη, δεν ισχύει το 45% – επίδομα από το πρώτο παιδί για οικογένειες που έχουν ανάγκη


Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, απλούστερο φορολογικό σύστημα, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και πάταξη της φοροδιαφυγής με αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν, είναι οι τέσσερις στόχοι που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000.
Για εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έως 25.000 ευρώ θα υπάρξει ελάφρυνση με τους νέους
φορολογικούς συντελεστές δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Είμαι με τη μεσαία τάξη, όχι εναντίον της, σημείωσε.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για καινοτομία, μίλησε για επίδομα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να αποκατασταθεί και το μεγαλύτερο μέρος των πολυτεκνικών επιδομάτων σε εκείνους που το έπαιρναν ως πρόσφατα. Αναφερόμενος στο ΦΠΑ  στην εστίαση, είπε πως «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να το κατεβάσουμε».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι να πληρώνουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν και να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις.Πάντως επισήμανε πως οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα έρθουν σταδιακά «γιατί στο μεταξύ πρέπει να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη πως σε επόμενη φάση, θα θεσπιστεί ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο και η πληρωμή του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Εurogroup, επανέλαβε πως απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ , ενώ επανέλαβε ότι το κράτος θα επιστρέψει μέσα στους επόμενους μήνες το σύνολο των οφειλών του σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου