Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

"Kραυγή απελπισίας" του Άκη για τη Βίκυ και το παιδί του & Νέα στοιχεία για τις «χρυσές μίζες»

Δημόσια έκκληση προς τη Δικαιοσύνη στο συνολό της "να ακούσουν τη φωνή" του, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή μέσα από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
 Ζητά για ακόμα μία φορά, να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

 Ολόκληρη η επιστολή:
Απευθύνομαι και κάνω δημόσια έκκληση προς τη Δικαιοσύνη στο σύνολο της, 
 ΜΕΣΩ:

 Της Προέδρου του Αρείου Πάγου, κας Ρένας Ασημακοπούλου 
 Του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Τέντε 
Του Προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, κου Χαμηλοθώρη
 Του Προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοδικών Αθηνών κου Νικόπουλου. 

 ΑΛΛΑ ΚΑΙ: 

 Των Εισαγγελέων Πρωτοδικών Αθηνών κων Κυβέλου και Σίσκου
 Του Ανακριτή Πρωτοδίκη κου Μαλλή, 
που έχουν την ευθύνη μέχρι σήμερα στις υποθέσεις μας και ό,τι έχουμε αντιμετωπίσει από τις πασχαλινές συλλήψεις και φυλακίσεις μέχρι σήμερα. ...

ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ

 Πρώτα απ΄ όλα, η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της συζύγου μου Βασιλικής Σταμάτη Τσοχατζοπούλου, μητέρας ανηλίκου παιδιού, την οποία ήδη βεβαιώνουν δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές με ψυχιατροδικαστικές γνωμοδοτήσεις, είναι ανεξέλεγκτη πλέον, καθώς δύο φορές πρόσφατα βρέθηκε σε κίνδυνο ζωής!

 Η πιο επίκαιρη ανθρωπιστική ανάγκη για μας είναι πλέον να εξασφαλιστεί από τη Δικαιοσύνη η άμεση αποφυλάκισή της, καθότι μόλις λάβαμε γνώση του απορριπτικού βουλεύματος του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με τον ορισμό ιατροδικαστή που επί μακρόν ζητούμε. 

Πρέπει να αναληφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες εκ μέρους των αρμοδίων αρχών προς αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης!
 Η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε κίνδυνο ζωής και αγνώστου εξέλιξης καταστάσεις. 

 Η προφυλάκισή της στρέφεται βασανιστικά και κατά του ανήλικου παιδιού μας, του εξάχρονου γιού μας Απόστολου – Εμμανουήλ Τσοχατζόπουλου, του οποίου έχουν προφυλακιστεί και οι δύο γονείς, που ωστόσο θα έπρεπε, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φέτος τον Σεπτέμβρη, να παρουσιαστούν για την εγγραφή του στη Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου. 

Το ανήλικο αυτό παιδί ζει εδώ και τέσσερις μήνες σε απόσταση 170 χλμ από την Αθήνα με τους, με επιβαρυμένη υγεία, υπερήλικες γονείς της γυναίκας μου, που με αυτοθυσία αγωνίζονται για αυτό και ταυτόχρονα στέλνουν σε μας «κραυγή απελπισίας», ζητώντας την επιστροφή της μάνας στο παιδί της.

 Στις 30 Ιουνίου 2012 με δημόσια παρέμβαση τότε στον Τύπο ζήτησα από τον κ. Ανακριτή και τις κ. κ. Εισαγγελείς Αθηνών, να τολμήσουν να σταματήσουν την τρίμηνη προφυλάκιση της γυναίκας μου, στο πλαίσιο των νέων εξουσιών που διαθέτουν μετά την ψήφιση στη Βουλή του Ν. 4022/12, συναισθανόμενοι τις καταστρεπτικές συνέπειες που έχει αυτή για την οικογένειά μου.
 Επεσήμανα δε, ότι μαζί με τη δύναμη της εξουσίας τους που μεγαλώνει, προσωποποιείται και η ευθύνη τους, κατά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ήδη τους παρέχει αυξημένη δυνατότητα παρέμβασης.
 Γι' αυτό, με την παρούσα επιστολή κάνω έκκληση στη Δικαιοσύνη να σταματήσει την ήδη τετράμηνη προφυλάκιση της γυναίκας μου και να μας αποδώσει «το δίκιο μας», καθώς η γυναίκα μου είναι αθώα.
Και τούτο γιατί δεν έχει, ούτε και θα μπορούσε να έχει σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται στο κατηγορητήριο, μια και παντρευτήκαμε μόλις το 2004 και ζει έκτοτε αποκλειστικά για την ανατροφή του παιδιού μας και τη στήριξη της οικογενείας μας. 

 Αθήνα, 3.9.2012 

 Άκης Τσοχατζόπουλος


Νέα στοιχεία για τις «χρυσές μίζες»


Στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από 10 νέες εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως «όχημα» για να διακινούνται οι «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκονται πλέον στα χέρια των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία που έφτασαν στο ανακριτικό γραφείο από τις 10 αυτές εταιρείες φαίνεται ότι πέρασαν συνολικά 8,7 εκατομμύρια δολάρια τα οποία ήταν μέρος της μίζας από εξοπλιστικά προγράμματα, μέχρι και το 2008.

Η άκρη του νήματος της διαδρομής του «μαύρου χρήματος» άρχισε να ξετυλίγεται από τους ανακριτές μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε στην Ελβετία ο εκπρόσωπος της Ντρουμιλαν στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση των TOR -Μ1.
 Όπως προέκυψε από το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών, τελευταίος σταθμός στη διαδρομή των χρημάτων ήταν η ιταλική εταιρεία S.D.G S.r.I, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Η ιταλική εταιρεία ήταν η τελική δεξαμενή των επίμαχων εμβασμάτων, τα οποία νωρίτερα είχαν περάσει από τις άλλες εννέα εταιρείες.
Στη συγκεκριμένη μάλιστα, ιταλική εταιρεία διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες τοπικές αρχές και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.
 Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι πίσω από όλες αυτές τις εταιρείες βρίσκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
 Και αυτή η εκτίμηση βέβαια στηρίζεται εκτός των άλλων, στις χειρόγραφες σημειώσεις και τα έγγραφα τα οποία κατέσχεσαν οι αρχές τόσο στο σπίτι του Σαχπατζίδη, όσο και στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται και έγγραφα- φόρμες με ισχυρισμούς στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία, στοιχείο που κάνει τους ανακριτές να συνδέουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο με Γ. Σαχπατζίδη και τις εν λόγω εταιρείες.

Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην επίμαχη ιταλική εταιρεία φαίνεται ότι καταλήγουν και δύο εμβάσματα από την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Για όλα αυτά πάντως θα κληθούν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται καθώς ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε συμπληρωματική απολογία τους ήδη προφυλακισμένους κατηγορουμένους.
 Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά οδηγούν την ανάκριση, και σε νέα πρόσωπα. 
Έτσι εκτιμάται ότι νέοι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να λογοδοτήσουν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

απο το  newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου