Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Για το άρθρο 99 ετοιμάζεται η Carouzos

Απέτυχε στον στόχο της εξυγίανσης των χρηματοοικονομικών της η εταιρεία Carouzos και για τον λόγο αυτό προχωρεί στην αίτηση για τη διαδικασία του άρθρου 99.

 Έτσι αιτιολογεί η διοίκηση της γνωστής αλυσίδας την υποβολή αίτησης για τη γνωστή πλέον διαδικασία εξυγίανσης του νόμου 3588/2007, επισημαίνοντας ότι ήδη εδώ και μία
τριετία, από τις αρχές του 2009, η εταιρεία υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, το οποίο έχει ήδη αποφέρει ουσιαστικές βελτιώσεις και μεταξύ άλλων στηρίχθηκε και με σημαντικές κεφαλαιακές ενισχύσεις των μετόχων της. 

Το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε δύο βασικούς στόχους:

 - την εξυγίανση της λειτουργίας της εταιρείας, μέσω του εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων της, της δραστικής μείωσης και καλύτερης διαχείρισης των αποθεμάτων της, του περιορισμού των λειτουργικών της δαπανών και της εμπορικής εστίασής της σε τομείς με υγιή μικτά περιθώρια κέρδους και μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

 - την εξυγίανση του ισολογισμού της μέσω της απευθείας κεφαλαιακής της ενίσχυσης και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της, με σκοπό τη μείωση των υποχρεώσεών της. 

 Πηγή: kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου