Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μεγάλοι μάγκες οι "μικροί", στον τελικό με κόντρα διαιτησία!-ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ- «Ταυρομαχία» - ρεβάνς για το 2007!-Κυριακή (15/7, 21:30) στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τι και αν έπαιζε από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μετά με δέκα παίκτες λόγω άδικης αποβολής του Καπίνο;

Η Εθνική Νέων νίκησε στην παράταση την Αγγλία με 2-1 και πέρασε στον τελικό
του EURO-U19. 

 Το μεγάλο όπλο της ελληνικής ομάδας ήταν η σούπερ άμυνά της καθώς παρότι οι Αγγλοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους δεν απείλησαν παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις.

 Στο 38' μετά από εκτέλεση του Σταφυλίδη, ο Μπουγαΐδης με κεφαλιά έκανε το 0-1 το οποίο κράτησε ένα λεπτό μετά ο Καπίνο με δύο σερί τρομερές επεμβάσεις.

 Στο 44' ο Δανός ρέφερι, Κεν Χάνσεν ανακάλυψε ανατροπή του Αφόμπε από τον Ελληνα πορτιέρε μέσα στην περιοχή και του έδειξε κόκκινη σε μία απόφαση που μόνο ο ίδιος μπορεί να δικαιολογήσει.

 Ο Διούδης όμως, που πέρασε αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων απέκρουσε το πέναλτι του Χολ για να κρατήσει το 0-1.

 Στην επανάληψη το γήπεδο ήταν κατηφορικό, όμως οι Αγγλοι δεν κατάφεραν να ανοίξουν την ελληνική άμυνά. 
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο 56' με τον Αφόμπε να νικά τον Διούδη με κεφαλιά για το 1-1.

 Στην παράταση το τρομερό γκολ του Λυκογιάννη τα άλλαξε όλα.
 Ο αριστεροπόδαρος μπακ-χαφ εκμεταλλεύθηκε λάθος γύρισμα στο 108' και αφού τσίμπησε τη μπάλα πάνω από αντίπαλο νίκησε με μαγική λόμπα τον Τζόνστοουν για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

 Συνθέσεις 

 Αγγλία (Νόελ Μπλέικ): Τζόνστοουν, Ντάιερ (51' Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο (76' Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (91' Θορν).

 Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Φουρλάνος (71' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (45+3' Διούδης), Κατίδης (104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης.

 Διαιτητής: Κεν Χάνσεν (Δανία)


                                                                 «Ταυρομαχία» - ρεβάνς για το 2007!


Η Ισπανία είναι ο αντίπαλος της εθνικής ομάδας Νέων στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (15/7, 21:30) στο Ταλίν της Εσθονίας.

 Πρόκειται για την άτυπη «ρεβάνς» του τελικού του 2007, όταν οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 1-0 της ελληνικής ομάδας. 

Η πρόκριση των «φούριας ρόχας» ήρθε μετά τον συναρπαστικό δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, στον οποίο επιβλήθηκαν με 4-2 στα πέναλτι της Γαλλίας.


 απο soccerplus.gr και sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου