Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Έμεινε "ξερή" η Μέρκελ από την ήττα της Μπάγερν, ενώ πανηγύριζαν οι Κάμερον και Ομπάμα...

Έμεινε "ξερή", όπως άλλωστε όλοι οι Γερμανοί, η Άνγκελα Μέρκελ από την ήττα της Μπάγερν αν και προσπάθησε να μη δείξει την απογοήτευσή της ενώπιον των 8 ισχυρών με τους οποίους έβλεπε "ζωντανά" το ματς.

Αντίθετα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον
πανηγύριζε για το γκολ του Ντρογκμπά μπροστά της, ενώ ο Ομπάμα επευφημούσε συγκρατημένα για να μην παρεξηγηθεί, αν και το χαιρόταν ολοφάνερα.

 Δύστυχη Μέρκελ. Θα έπρεπε να το ξέρεις.
 Οι Γερμανοί φτάνουν μέχρι τον τελικό, αλλά εκεί συνήθως χάνουν.

 Αυτά ποδοσφαιρικά. Ιστορικά η Γερμανία είναι ο μεγάλος ηττημένος και των δύο παγκοσμίων πολέμων. 
 Κατά τα άλλα οι ηγέτες του G8 χθες, αφού εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, έφαγαν το αγαπημένο γεύμα εργασίας του Ομπάμα (χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες) και φυσικά παρακολούθησαν με μεγάλη αγωνία και σε μεγάλη οθόνη, τον χθεσινοβραδινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Τσέλσι και της Μπάγερν.

 Όπως έγινε γνωστό, όταν η Τσέλσι κέρδισε στα πέναλτι (4-3) την Μπάγερν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πανηγύρισε έξαλλα με τα δύο χέρια ανοιχτά στον άερα, σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία στενοχωρήθηκε, συννέφιασε το πρόσωπό της και έμεινε ακίνητη να κρατάει με τα δύο της χέρια τις καρέκλες αποσβολωμένη, σαν να φοβόταν πως θα πέσει κάτω...

 Χαρούμενος για τη νίκη της Τσέλσι έδειχνε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος φώναζε. Σχετικά αδιάφορος παρακολουθούσε ο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μάλλον δεν ήθελε να κερδίσει κανείς από τους δύο, αν και έμοιαζε να συμπονά (χωρίς ανταπόκριση) τη Μέρκελ. 


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου