Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σήμερα και το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα πληγούν


Βροχές, καταιγίδες, νεφώσεις, χαλάζι και οτιδήποτε ...δεν συμβαίνει αυτή την εποχή θα μας προσφέρει ο καιρός την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Ειδικότερα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στην Ήπειρο, στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και άστατο καιρό στην υπόλοιπη χώρα με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και
στη Θεσσαλία, περιμένουμε την Παρασκευή.

Τα φαινόμενα στα βόρεια και κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 18, από 15 έως 19 στην Ήπειρο, από 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα κεντρικά και βόρεια πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα νότια πελάγη ισχυροί και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου οι άνεμοι μέχρι αργά το απόγευμα θα πνέουν νότιοι μέτριοι και τα βορειοδυτικά τμήματα, όπου γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό κόλπο το δυτικό ρεύμα θα πνέει ενισχυμένο στα 7 μποφόρ.
Αττική
Αναμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Θεσσαλονίκη
Περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά δυτικοί μέτριοι, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σε Α. Μακεδονία, Θράκη και ΒΑ Αιγαίο.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε Α. Μακεδονία, Θράκη και ΒΑ Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι άστατός κατά περιόδους, με τοπικές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου