Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ''ΧΡΥΣΕΣ'' ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, πως μερικές από τις πιο αποκαλυπτικές ερωτήσεις σε μία συνέντευξη για δουλειά έχουν σχέση με το ποια είναι τα δυνατά σημεία του υποψηφίου και ποιες οι αδυναμίες του, ...
στην πραγματικότητα οι δύο χρυσές ερωτήσεις είναι
πότε έπιασε για πρώτη φορά δουλειά και γιατί έφυγε από την τελευταία του.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της διαφημιστικής Paramore, αν είχε την δυνατότητα για συνέντευξη μόνο δύο λεπτών οι δύο πιο σημαντικές ερωτήσεις θα ήταν αυτές γιατί έτσι θα μπορούσε να δει, π.χ από το πότε δούλεψε κάποιος για πρώτη φορά τον βαθμό της υπευθυνότητας του.

Αν κάποιος μου πει πως έπιασε δουλειά ενώ ήταν στο Κολέγιο γιατί χρειαζόταν χρήματα, αυτό σημαίνει πως είχε ανεπτυγμένο το αίσθημα την υπευθυνότητας, αναφέρει.

Η Hannah Paramore σημειώνει στους New York Times πως συμπαθεί τους ανθρώπους εκείνους που για να πετύχουν τον στόχο του χρειάστηκε να περάσουν αρκετές δυσκολίες.

Σχετικά με την ερώτηση "γιατί έφυγες από την τελευταία σου δουλειά", η Paramore τονίζει ότι κάποιες φορές της απαντούν πως έφυγαν επειδή έφτασαν στο “ταβάνι” τους ή ότι επειδή τελικά ανακάλυψαν ποιο ήταν αυτό που ήθελαν να κάνουν, απαντήσεις που θεωρεί καλές.

Οι ψεύτικες απαντήσεις είναι συνήθως επιφανειακές, σημειώνει ενώ αναφέρει ότι πρωταρχικός της στόχος σε μια συνέντευξη είναι να καταλάβει τα κίνητρα του υποψηφίου και οι δύο αυτές ερωτήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία για να επιτύχει τον σκοπό της.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου