Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση Γιάννου Γραμματίδη για το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής της CocaCola-3E


Σε δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης αναφορικά με το κλείσιμο δύο εργοστασίων της CocaCola-3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Λυπούμαστε για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη που αποδεικνύει ότι το Ελληνικό Κράτος παραμένει σταθερά εχθρικό στην επιχειρηματικότητα. Το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής της CC3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της χώρας στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επιβαρύνει τα ποσοστά ανεργίας και αποθαρρύνει κάθε νέα επένδυση.

Αυτήν την ύστατη ώρα προτείνουμε βασικό συντελεστή ΦΠΑ 19% (αντί του 23% που ισχύει σήμερα), εξαιρουμένων των συντελεστών του ΦΠΑ για τουρισμό και τρόφιμα που θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Παράλληλα προτείνουμε φορολογικό συντελεστή 15% για κάθε μορφή επιχείρησης στη Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσουμε τον φορολογικό ανταγωνισμό άλλων χωρών στη ΝΑ Ευρώπη και στην ΝΑ Μεσόγειο. Σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και με νομοθεσία που θα προστατεύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

Αν βεβαίως θέλουμε ανάπτυξη, θέλουμε επιτέλους έμπρακτα ένα κράτος φιλικό προς την επιχειρηματικότητα ώστε να μπορέσουμε να τη συγκρατήσουμε μέσα στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου