Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης Θεσσαλονίκης για τους εργαζόμενους στην Coca Cola 3E


Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης ενημερώθηκε από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας Coca Cola 3E για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο δήμος μας (Νέα Ραιδεστό). Οι ανησυχίες και το κλίμα ανασφάλειας στην εργασία αφορούν άμεσα 370 οικογένειες (εργαζόμενοι) πολλές από τις… οποίες μένουν στο δήμο μας. Οποιοδήποτε σχέδιο για μεταφορά τμημάτων ή όλου του εργοστασίου σε άλλες χώρες θα πλήξει ανεπανόρθωτα την τοπική κοινωνία γιατί μαζί με τους εργαζόμενους και η τοπική αγορά και οι επαγγελματίες θα πληγούν μέσα από τη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και της κατανάλωσης.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη στάση της Coca Cola 3E η οποία αφού στήριξε την κερδοφορία της στους εργαζόμενους της περιοχής μας και ενισχύθηκε από το καταναλωτικό κοινό της Βόρειας Ελλάδας για πάνω από 40 χρόνια, τώρα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και όλους τους εργαζόμενους, προχωρά σε κινήσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Η απώλεια θέσεων σε μία κερδοφόρα βιομηχανία θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την οικονομική ύφεση και θα οδηγήσει πολλές οικογένειες της περιοχής στη φτώχεια, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία και το μέλλον αυτών των οικογενειών. Η ύπαρξη και η λειτουργία μονάδων του δευτερογενή τομέα είναι σήμερα όσο ποτέ απαραίτητες και δεν αποτελεί διέξοδο για την οικονομία μας η διακοπή της παραγωγής και η ενίσχυση των εισαγωγών.
Εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας στα σχέδια της επιχείρησης για μεταφορά της παραγωγικής βάσης εκτός Ελλάδας και δηλώνουμε την αντίθεσή μας με το κλίμα πιέσεων προς τους εργαζόμενους και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στην επιχείρηση.
Εκφράζοντας τη διάθεση και την αγωνία όλων των κατοίκων του δήμου μας, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της επιχείρησης και καλούμε τους υπεύθυνους της επιχείρησης να τιμήσουν το δικό της σύνθημα «Πρώτα ο άνθρωπος».
Στην κατεύθυνση αυτή η συνεισφορά και η συνεργασία του δήμου Θέρμης προς όλες τις πλευρές πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πρωτεύουσα υποχρέωση όλων αυτή τη στιγμή είναι η εξασφάλιση της πλήρους λειτουργίας της μονάδας και της απασχόλησης όλων των εργαζομένων.

πηγη:newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου