Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΠΑΟΚ vs Βασιλεία: Οι συγκρίσεις των δύο ομάδων στο Transfermarkt

"Τα 88,5 εκατ. ευρώ έσοδα δείχνουν την δυσκολία για τον ΠΑΟΚ"
Δεν είναι απλά ένας δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ η Βασιλεία. Ούτε μπορεί κανείς να σταθεί ιδιαίτερα στα 20 Πρωταθλήματα και τα 12 Κύπελλα που έχει κατακτήσει στην Ελβετία.

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει παίξει έξι φορές σε ομίλους του Champions League, κάτι που σημαίνει ότι κινείται σε εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα που της επιτρέπουν να δημιουργεί ομάδες υψηλού επιπέδου.

Ο δημοσιογράφος της «Basler Zeitung», Όλιβερ Γκουτ, έλεγε χθες στη στήλη ότι
τα συνολικά έσοδα (από πωλήσεις και Champions League) της περσινής περιόδου έφτασαν τα 88,5 εκατ. ευρώ.
Και το συνολικό κόστος λειτουργίας του ελβετικού συλλόγου για το ίδιο διάστημα έφτασε τα 65 εκατ. ευρώ.
 Για να έχετε ένας μέτρο σύγκρισης, σημειώνουμε ότι το αντίστοιχο κόστος του ΠΑΟΚ κινήθηκε σχεδόν στα μισά χρήματα.

Από κει και πέρα, όπως κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η Βασιλεία προσπαθεί να αναδείξει νεαρούς παίκτες αλλά και προπονητή (ο Βίκι είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς άρχισε την προπονητική καριέρα του στις Ακαδημίες) και σ’ αυτή τη λογική απέκτησε και τον Δημητρίου από τον ΠΑΟΚ, ο οποίο δύσκολα, πάντως, θα έχει μόνιμη θέση στην ανδρική ομάδα.


 Σε αυτό το κείμενο συγκρίνουμε την αξία των δύο ομάδων σύμφωνα με την έγκυρη -σε θέματα μεταγραφών- ιστοσελίδα transfermarkt.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αξίζει 48,55 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ελβετική ομάδα κοστίζει 60,80 εκατομμύρια.
Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με το transfermark, είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που η αξία του είναι στα 6 εκατομμύρια ευρώ.
 Πιο κάτω βρίσκουμε τον Πέλκα με 4 εκατομμύρια, τον Μαουρίσιο με 3,5 ενώ οι Βιεϊρίνια και Βαρέλα κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της Βασιλείας, o πιο ακριβός ποδοσφαιριστής είναι ο εξτρέμ Mοχάμεντ Ελιουνούσι με 8,5 εκατομμύρια ευρώ.
Δεύτερος είναι ο επιθετικός Ντμίτρι Ομπερλέν με 6 εκατομμύρια και στη συνέχεια ο διεθνής μπακ Λανγκ με 5,75.
Πιο κάτω βρίσκεται ο τερματοφύλακας Τόμας Βακλίκ με 4 εκατομμύρια ενώ λίγο πιο πίσω σε επίπεδο αξίας βρίσκονται οι Μπαλάντα με 3,5 εκατομμύρια και οι Φαν Βολφσβίνκελ και Αγιέτι με 3,25.

Εννοείται πως όλα αυτά είναι πολύ πρώιμα καθώς μέχρι να αναμετρηθούν οι δύο ομάδες θα γίνουν προσθαφαιρέσεις στα δύο ρόστερ και πολλά μπορούν να αλλάξουν είτε προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ είτε προς το συμφέρον της Βασιλείας.

metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου