Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ciao Amore!! Η Γερμανική Κρεμάλα από Μακαρόνι

Η Ιταλία σε κρίση - Η Ευρώπη τρέμει
Ciao Amore και μία κρεμάλα από μακαρόνι έχει το εξώφυλλο του Spiegel ως απάντηση των Γερμανών στις κατηγορίες των Ιταλών ότι οι Γερμανοί ευθύνονται για όλα τα δεινά της Ιταλίας. 
Οι Γερμανοί από την πλευρά τους κατηγορούν τους Ιταλούς ότι είναι διεφθαρμένοι και ανεβάζουν το
δεξιό φιλο-Ρωσικό AFD. Οι Γερμανοί ουσιαστικά λένε στους Ιταλούς πάτε να αυτοκτονήσετε δεν μας ενδιαφέρει. Έτοιμη να αρπαχτούνε οι Γερμανοί με τους Ιταλούς.








Το Spiegel και το Focus είναι τα δύο μεγαλύτερα και καλύτερα περιοδικά της Γερμανίας, και από τα εγκυρότερα της Ευρώπης.
 Το Spiegel στηρίζει τους σοσιαλδημοκράτες φιλορώσους του SPD και το Focus στηρίζει τους Χριστιανοδημοκράτες κεντροδεξιούς φιλοδυτικούς του CDU



Oι οποίοι βέβαια έχουν μπροστά την Άγκελα Μέρκελ που προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία που ήταν ένα από τα πιο σκληρά  κομμουνιστικά καθεστώτα του Ανατολικού Μποκ, και ήταν η μητρόπολη της τρομοκρατίας, των αναβολικών και των ναρκωτικών επειδή συνόρευε με τις χώρες του ΝΑΤΟ.



Η Ανατολική Γερμανία είναι ουσιαστικά η πρώην Πρωσία που ήταν άλοτε σύμμαχος των Άγγλων άλοτε σύμμαχος των Ρώσων και άλοτε σύμμαχος και των δύο εναντίον των Γάλλων.  Υπήρξε και σύμμαχος των Γάλλων εναντίον των Άγγλων η Πρωσία πχ 1740.



Η Δυτική Γερμανία είναι κυρίως τα Γερμανικά κρατίδια που υπήρχαν πριν την ένωση της Γερμανίας το 1871. Έτσιι τουλάχιστον γράφει ο Robert Kaplan στην Εκδίκηση της Γεωγραφίας (The Revenge of Geography).



Τα κρατίδια αυτά κατάφερε η Πρωσία να τα πάρει από τον έλεγχο της Αυστρίας και να τα ενώσει υπό τον έλεγχο της Πρωσίας όταν οι Πρώσοι διέλυσαν τους Αυστριακούς (1866) και τους Γάλλους (1870) την δεκαετία 1860-1870.



Λίγο νωρίτερα οι Γάλλοι είχαν διαλύσει τους Αυστριακούς (Italian War of Independence 1859) προκειμένου να ενωθεί η Ιταλία το 1861 και να ξεφύγει από την επιρροή των Αυστριακών. Για αιώνες οι Γάλλοι συγκρούονταν με τους Αυστριακούς και τους Ισπανούς συμμάχους των Αυστριακών για τον έλεγχο της Βόρειας και Νότιας Ιταλίας, και με την ένωση της Ιταλίας οι Ιταλοί βρέθηκαν οριστικά εκτός Αυστριακής επιρροής.



Επομένως αν κάποια στιγμή κατάφερναν να συνεννοηθούν οι 3 χώρες της Ιερής Συμμαχίας, η Καθολική Αυστρία, η Προτεσταντική Πρωσία και η Ορθόδοξη Ρωσία η Γαλλία θα είχε στο πλευρό της τον νέο μεγάλο εχθρό των Αυστριακών την Ιταλία. Στην ανεξαρτησία και την ένωση της Ιταλίας βασικός σύμμαχος των Γάλλων ήταν το Πεδεμέντιο που περιελάμβανε και την Νήσο Σαρδηνία. Το Πεδεμέντιο συμφώνησε να πάρει η Γαλλία κάποιες εκτάσεις της Δυτικής Ιταλίας ως αντάλλαγμα για την ένωση της Ιταλίας.



Λίγο μετά την επίθεση της Γαλλίας στην Αυστρία και την ένωση της Ιταλίας το 1861 οι Πρώσοι αποτελείωσαν την Αυστρία (1866) και στην συνέχεια διέλυσαν και την Γαλλία (1871) και ένωσαν την Γερμανία υπό Πρωσική επιρροή, κάτι που οι Γάλλοι, οι Σουηδοί και οι Οθωμανοί δεν είχαν επιτρέψει ποτέ στους Αυστριακούς.



Αν αρπαχτούν τώρα οι Ιταλοί με τους Γερμανούς ελπίζω να μην έρθουν και εμάς στην μούρη τα μακαρόνια που θα πετάνε ο ένας στον άλλο.



“Η θηλιά από... σπαγγέτι του Spiegel για την Ιταλία”
http://www.skai.gr/news/world/article/375065/i-thilia-apo-spaggeti-tou-spiegel-gia-tin-italia-/?utm_source=rss_news_world&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου