Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Δεύτερη ευκαιρία για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σχέδιο για να δοθεί ανάσα σε επαγγελματίες και βιώσιμες επιχειρήσεις
Δεύτερη ευκαιρία σ’ όσους ελεύθερους επαγγελματίες αναγκάστηκαν, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να κλείσουν την επιχείρησή τους, σκοπεύει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Στόχος του εν λόγω προγράμματος, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα, είναι η
επαναδραστηριοποίηση-μέσω οικονομικής ενίσχυσης- των επιχειρηματιών και το εκ νέου άνοιγμα των εταιρειών τους.
 Η οικονομική ενίσχυση που απορρέει από το πρόγραμμα, προσβλέπει και στην αποπληρωμένη δανείων που βρίσκονται σε «εκκρεμότητα», εκ μέρους των επιχειρηματιών.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα-κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο (ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή ) και προβλέπει: τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία ελλείψει πτωχευτικής περιουσίας δεν δύνανται να πτωχεύσουν και παραμένουν σε διαρκή εκκρεμότητα, τόσο τα ίδια, όσο και οι τρίτοι που συνέχονται επιχειρηματικά με αυτά.

Ανοίγει η «ομπρέλα προστασίας»

Παράλληλα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης  μιλώντας στη Βουλή, βρίσκονται στα σκαριά και προγράμματα που θα καλύπτουν και τις όποιες περιπτώσεις ασφαλισμένων δεν υπάγονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, στο νόμο Κατσέλη, κ.λ.π.
Κύρια επιδίωξη του υπουργείου είναι να ανοίξει τη ομπρέλα προστασίας και εντάξει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων.

Sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου