Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η Γαλλία και η Ολλανδία δεν Δέχονται την Ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

"Μπλόκο" Γαλλίας - Ολλανδίας σε πΓΔΜ για ενταξιακές

Η ΕΕ προειδοποιεί ότι ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει στα Δυτικά Βαλκάνια, και ζητάει να μπουν στην ΕΕ η Αλβανία και τα Σκόπια. Η Γαλλία, ίσως επειδή βλέπει την Κίνα να εισβάλει από τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ευρώπη, δεν θέλει να μπούνε τα Σκόπια στην ΕΕ. Η Γαλλία είχε
παραδοσιακά ως σύμμαχο απέναντι στην Γερμανία την Σερβία, και ίσως τώρα να μην βλέπει με καλό μάτι την συμμαχία της Σερβίας με την Κίνα. Λέω εγώ τώρα.

Ούτε η Ολλανδία θέλει τα Σκόπια στην ΕΕ. Η Ολλανδία είναι μία παραδοσιακή πύλη εισόδου εμπορευμάτων στην ΕΕ, και θίγεται από την συμμαχία Ελλάδας-Κίνας (COSCO) η οποία αποτελεί μία ανταγωνιστική πύλη εισόδου. Και φυσικά υπάρχει και η λαθρομετανάστευση, και αν μπούνε και τα Σκόπια θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο.

Η Γερμανία είναι επίσης επιφυλακτική για την είσοδο των Σκοπίων και της Αλβανίας, αφού θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά δέχεται την είσοδο τους επειδή φοβάται την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

EU divided over Balkan accession as NATO says Macedonia welcome
https://www.reuters.com/article/us-eu-balkans/eu-divided-over-balkan-accession-as-nato-says-macedonia-welcome-idUSKBN1JL0OL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου